דלג אל

הצהרת נגישות

שמחת תורה ושמיני עצרת, כ"ב תשרי

שמחת תורה ושמיני עצרת, כ"ב תשרי

שמחת תורה, כ"ב תשרי

חג שמחת תורה כשמו כן הוא – חג שכולו שמחה על התורה, שמחה על סיום מחזור נוסף של קריאת התורה ועל מחזור חדש שנפתח. מקורו של החג אינו מהתורה, אף כי הוא עתיק מאוד ומבטא את רצונם של יהודים לתת ביטוי חגיגי לאהבתם את תורתם ואת תרבותם. החג נחגג ביום השמיני של סוכות, המכונה גם שמיני עצרת.

שמיני עצרת, כ"ב תשרי

 שמיני עצרת הוא חג מקראי שחל בכ"ב בתשרי, למחרת היום השביעי של חג הסוכות. המקרא מדגיש כי זה היום השמיני, שלכאורה ממשיך את חג הסוכות, אך הוא חג בפני עצמו.
בארץ ישראל, באותו היום חוגגים גם את 'שמחת תורה', והתכנים של שני החגים מתערבבים. בקהילות בתפוצות נשמר מקומו הייחודי של החג. הוא נחגג ביום השמיני של סוכות ולמחרת שמיני עצרת חוגגים את שמחת תורה. על פי התורה, שמיני עצרת מסיים את חגי תשרי, מחזיר את הקרבה בין עם ישראל לאלוהיו ופותח את החורף המתקרב בברכה ובתפילה לגשם.

אולי תתעניינו גם ב...

חג הנבי אלח'דר - אליהו הנביא, 25.1
לכבוד חג נבי אלח'דר המצוין ב-25 בינואר מובאים מקורות מידע ולצדם אגדות העוסקות בדמותו של נבי אלח'דר, אליהו הנביא. לדמותו של אליהו הנביא נודעת חשיבות גם ביהדות...
יום הזיכרון ליהודי אתיופיה, כ"ח באייר
למה קבעו את האזכרה ליהודי אתיופיה, ביום ירושלים?
מימונה, כʺב ניסן: מוצאי שביעי של פסח ולמחרת היום באסרו חג
בליל המימונה עורכים חגיגה של שכנות טובה בהשתתפות אורחים, מכרים וחברים. דלתות הבית נותרות פתוחות והכול מוזמנים להיכנס, ליהנות, לשמוע דרשות, לשיר פיוטים, לרקוד...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.