דלג אל

הצהרת נגישות

חניון שרך – נחל בצת – מערת קשת

לכל הטיולים
חניון שרך – נחל בצת – מערת קשת

אזור בארץ

גליל עליון.

על המסלול

המסלול (כחול) מתחיל בחניון שרך מצפון לכביש הצפון (899), נ"צ 2747-1732, יורד לכיוון צפון מערב אל נחל שרך ועובר בחורש ים תיכוני ובצמחייה האופיינית לבתי גידול לחים. אחרי כקילומטר וחצי המסלול מגיע למערת שרך שבגדה הצפונית של הנחל. אפשר להיכנס למערה ולצאת מהאולם הראשון ימינה או לטפס בתוך המערה ולצאת כ-10 מטרים מעל לפתח הכניסה. ביציאה זו יש להיצמד לקיר ולרדת שמאלה (מזרחה) אל תחתית הנחל. המסלול מתקדם ויורד מערבה באפיק הנחל ולאחר כ-500 מטרים נפגש עם נחל בצת (שחור). באפיק נחל בצת צמחיית גדות מפותחת, שיחי הרדוף ועצי דולב עתיקים. אחרי כ-700 מטרים מגיעים לבריכות מים, עיינות כרכרה, שמוזרמים אליהן עודפי מים של מקורות המחיים את הצמחייה ואת אוכלוסיית בעלי החיים בנחל. המסלול (כחול) נמשך עוד כקילומטר וחצי ומגיע לבריכת בטון מלבנית, מקום מפגש עם סימון אדום (2207). המסלול (אדום) מתקדם בצידו הצפוני של הנחל (מעבר לבריכת הבטון) ומתחיל לעלות על שלוחה של רמת אדמית. אחרי כ-500 מטרים נראים שרידי מצד ממזרח למסלול. המסלול נמשך ומטפס במעלה השלוחה בתוך חורש לא סבוך, עובר מתחת לקיבוץ אדמית ומגיע כעבור כ-2.5 ק"מ למפגש עם מסלול שחור העולה צפונה אל חניון מערת קשת. המסלול נמשך לאורך המצוק עוד כ-300 מטרים עד מעל למערת קשת ולתצפית לעבר הגליל המערבי ומישור החוף הצפוני. המסלול מגיע לסיומו בעלייה של 200 מטרים במסלול (ירוק) אל חניון קק"ל שמצפון מזרח למערה. אפשרות נוספת: להמשיך במסלול האדום עוד כ-800 מטרים עד למפרץ חנייה בכביש (8993) העולה אל קיבוץ אדמית והיישוב הבדואי ערמשה. המסלול מוצל בנחל וחשוף בעלייה לרמת אדמית ולמערת קשת.

נוף, טבע ונקודות חן

חורש ים תיכוני, מערת נטיפים, צמחיית גדות ועצי דולב, עיינות כרכרה ותצפית מערת קשת.

דגשים והמלצות

מסלול קל ונוח בנחל ובינוני בעלייה לרמת אדמית ולמערת קשת. הליכה בנחל עם צמחיית גדות, בריכות מים (בחורף ובאביב) וחורש ים תיכוני במדרון העולה למערה. קיימות מגבלות כניסה למערת שרך (בעונת העטלפים). אין להיכנס למערה עם נרות. חל איסור ללכת במים. אפשר ללכת במסלול בשני הכיוונים. מפגעים בטיחותיים לאורך המסלול: בור מים סתום חלקית כ-200 מטרים מחניון שרך. יש להיזהר מהחלקה במערה במיוחד בימי החורף. היציאה מהמערה מעל מצוק בגובה של כ-10 מטרים. אין סימון או שילוט לירידה. יש להיצמד לדופן השמאלית (הצפונית) של הנחל בעת הירידה. סכנת החלקה בבריכות המים של עיינות כרכרה. יש להיזהר מהחלקה לאורך המצוק ברמת אדמית ולא לעבור את מעקה הבטיחות שמעל מערת קשת. יש ליצור קשר עם חדר המצב בבוקר הטיול. משך ההליכה כ-6 שעות. מועד אחרון לכניסה כ-7 שעות לפני החשכה. לטיפוס וליציאה מהפתח העליון של המערה יש להוסיף שעה ללוח הזמנים.

נושא המסלול

חורש ים תיכוני, מערות קארסט, עטלפים.

אפיון המסלול

צמחיית נחלים, בתי גידול לחים, מערות

שימו לב!

המידע המוצג במרחב זה הוא לצרכים פדגוגיים בלבד.

המלצה ללימוד תחומי דעת במסלול

גאוגרפיה - אדם וסביבה

  • יחוד נופי (כיתות א'-ו')
  • גבולות (כיתות א'-ו')
  • התיישבות (כיתות א'-ו')
  • מגוון נופים (כיתה ט')
  • מערכות הנוף (כיתה ט')
  • אזורי אקלים (כיתה ט')

מדעי כדור הארץ

  • תהליכי קימוט (כיתות י'-י"ב)
  • בליה (כיתות י'-י"ב)
  • היסטוריה גיאולוגית של ישראל (כיתות י'-י"ב)
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

בר גיורא – עין מטע
אזור בארץ: ירושלים
תחומי דעת קשורים: גאוגרפיה - אדם וסביבה, מדע וטכנולוגיה, מדעי הסביבה
פארק גורן – נחל כזיב – מצפה הילה
אזור בארץ: גליל עליון
תחומי דעת קשורים: גאוגרפיה - אדם וסביבה, מדע וטכנולוגיה
קצרין – מסלול התיישבות בגולן
אזור בארץ: רמת הגולן
תחומי דעת קשורים: היסטוריה, לימודי ארץ ישראל
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.