דלג אל

הצהרת נגישות

נחל גובתה

לכל הטיולים
נחל גובתה

אזור בארץ

רמת הגולן.

על המסלול

תחילת המסלול בשער המחסום ממערב לבית הקברות של נווה אטיב, נ"צ 2967-2193. למסלול 2 קטעים לפי דרגת הקושי.
הקטע הראשון מנווה אטיב עד לחיבור עם נחל חזורי (כחול 1132) מוגבל לתלמידים מכיתה ז' ומעלה. הוא מאפשר חזרה במעלה נחל חזורי או לכיוון קלעת נמרוד.
מגיעים מהחניון בתוך היישוב דרך מסלול אדום 1032. הולכים בין המטעים על דרך סלולה עד לבית הקברות (במקום נקודת מים) וכעבור זמן קצר מגיעים למחסום ולשער שבו המסלול השחור מתחיל.
המסלול הוא שביל צר מכוסה קוצים שאינו מטופל ומאפשר הליכה בטור.
לאורכו צומחים עצים המקשים אף הם על התנועה. סמוך לתחילת המסלול שפוכֶת סלעים המקשה על ההליכה והמעבר ואחריה כמה מדרגות סלע. המסלול אינו קשה.
אורך הקטע כ-2.5 ק"מ והוא מסומן בחלוקה לחלקי משנה 6-1 לצורכי איתור וחילוץ.
הקטע השני של המסלול כ-3 ק"מ מתחיל במפגש עם החזורי ומסתיים בחיבור לכביש 99 (קריית שמונה – מסעדה) סמוך למעיינות הבניאס, נ"צ 2948-2149. מסלול ההליכה קשה ומתיש ומוגבל לתלמידי כיתות ט' ומעלה ולמיטיבי לכת בלבד.
קטע זה של המסלול מסומן בקטעים 15-7.
אופי ההליכה בטור מגביל מאוד את זמן התנועה. לאורך הדרך כולה מדרגות, בּוֹלְדֶּרִים ומכשולי סלע גבוהים המקשים על התנועה ומאיטים אותה.
הולכים רוב הזמן באפיק הזרימה (יבש בקיץ) בתוך צמחיית עצים המגבילה את ההליכה ואת התצפית. לכל אורך המסלול נראות דופנות הערוץ בלבד.
שלט אין כניסה באמצע המסלול מחייב מעקף של מפל גבוה. הדרך העוקפת מצפון מאלצת ללכת בדרדרת אבנים.
כ-700 מטרים לפני סוף המסלול יוצאים מהערוץ והולכים בתוך חורש אלונים. ההליכה נינוחה ונעימה ולקראת סיום נתקלים בסימון שקוף המוביל למערה. בחזרה למסלול יש חיבור לכביש צר המוביל לאורך כ-250 מטרים לכביש 99. איסוף המטיילים נעשה בכביש הצדדי.
במסלול עצי תאנה, שקד, דפנה וזית רבים לצד חורש טבעי.

נוף, טבע ונקודות חן

ערוץ הנחל ופינות חמד בתוכו. התצפית על מצודת נמרוד.

דגשים והמלצות

המסלול קשה, נמצא בגובה רב יחסית כ-1,000 מטרים ומזג האוויר בסביבתו נעים. המסלול עובר בתוך צמחייה טבעית ומחייב התגברות מתמדת על מכשולי קרקע ומדרגות סלע. בעונת החורף יש זרימת מים באפיק בחלקו השני של המסלול. המסלול מאפשר תצפית לקלעת נמרוד. כיוון ההליכה המומלץ הוא צפון-מזרח לדרום-מערב. המסלול אפשרי להליכה בעומס חום ומתאים למיטיבי לכת מכיתה ט' ומעלה – מנוסים ומיומנים בהליכה. מספר המטיילים המומלץ הוא לכל היותר 150 תלמידים ביום (4 קבוצות). משך ההליכה כ-8-6 שעות, תלוי בגודל הקבוצה. המועד האחרון לכניסה כ-8 שעות לפני החשיכה. הכניסה בחורף עד 8:00 ובקיץ עד 10:00. מפגעים בטיחותיים לאורך המסלול: מדרגות סלע, שפוכת אבנים, בולדרים. קליטה: קשר משובש לאורך המסלול. בחלקים ניכרים בקטע השני של המסלול אין קליטה סלולרית.

נושא המסלול

נחלי צפון רמת הגולן, הדרוזים ברמת הגולן, החרמון, נוה אטיב.

אפיון המסלול

הליכה מאתגרת בחלקה, מפלונים, צומח מגוון, מסלע מעניין ומאתגר. מעל המסלול ניצב מבצר נמרוד.

שימו לב!

המידע המוצג במרחב זה הוא לצרכים פדגוגיים בלבד.

המלצה ללימוד תחומי דעת במסלול

גאוגרפיה - אדם וסביבה

  • תהליכים גאומורפולוגיים (כיתות י'-י"ב)

לימודי ארץ ישראל

  • הממלוכים והאיובים (כיתות י'-י"ב)
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

נחל דוד – שביל צפית
אזור בארץ: בקעה ומדבר יהודה
תחומי דעת קשורים: גאוגרפיה - אדם וסביבה, תנ"ך - ממלכתי
שמיר ומצפה גולני
אזור בארץ: רמת הגולן
תחומי דעת קשורים: היסטוריה, לימודי ארץ ישראל, מדע וטכנולוגיה
סטף
אזור בארץ: ירושלים
תחומי דעת קשורים: גאוגרפיה - אדם וסביבה, מדע וטכנולוגיה, מדעי הסביבה, של"ח
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.