דלג אל

הצהרת נגישות

חרקים במזון

שם המרצה:
מוטי שומרון
קהל יעד:
תלמידים
תחום דעת:
מדע וטכנולוגיה
שכבות גיל:
ג-ו
שפה:
עברית
קוד שידור:
AC1139
חרקים במזון

תיאור השידור

איך התחילו לגדל ירקות עלים ללא חרקים ומדוע? מוטי שומרון מסביר את ההיבטים ההלכתיים והמדעיים לאיסור אכילת חרקים, את האתגר המדעי לייצר תוצרת נקייה מחרקים ומשאריות של חומרי הדברה ואת הפתרונות האגרוטכניים המדעיים.

מבנה השידור

  • הצגת הפן ההלכתי
  • הצגת ההיבט האגרונומי והקשיים המדעיים
  • הפתרונות שהוצעו ויושמו עד היום
  • מה צפוי בעתיד בתחום

דרישות מקדימות לקראת הצפייה בשידור

רצוי ללמד בכיתה את הנושא של איסור אכילת שקצים, שרצים ורמשים בתורה ובהלכה.

תיאור המרצה

מוטי שומרון הוא אגרונום, מנהל מחלקת המחקר המדעי במכון התורה והארץ, עוסק במחקר ובפיתוח בתחום המצוות התלויות בארץ: גידול ירקות ללא חרקים וללא חומרי הדברה, שמיטה, עורלה, כלאיים ועוד.

הצעה לדיון בכיתה לאחר הצפייה בשידור

לאחר לימוד חומרת האיסור שיש באכילת שקצים ורמשים:

  • האם אפשר לאכול ירקות עליים כגון חסה, כוסברה, פטרוזיליה וכדומה מבלי לאכול את החרקים הנמצאים בין העלים ובתוכם?
  • מה המשמעות הבריאותית והאקולוגית של שימוש בחומרי הדברה?
  • האם גידול ירקות נקיים מחרקים ומתולעים – ונקיים מחומרי הדברה – הוא דבר מציאותי או אוטופי?

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.