דלג אל

הצהרת נגישות

עולם התזונה : הזנה באדם ובצמח

עולם התזונה : הזנה באדם ובצמח

המזון, תחילתו בפוטוסינתזה והמשכו בשינויים החלים במולקולת הגלוקוז המאפשרים בניית שמנים וחלבונים. מלבד היות התזונה צורך קיומי, למזון הקשר חברתי ובריאותי. את המודעות לחשיבות התזונה הנבונה והשפעתה על תפקוד הגוף והנפש העלה הרמב"ם (אמצע תקופת ימי הביניים, סביב המאה ה-12 לספירה).

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
חזרה לראש הדף

סרטונים

חזרה לראש הדף

משחקי תפקידים אונליין

משחקי תפקידים אונליין

תזונה נבונה

נהוג לחשוב שמאכל בריא הוא לא בהכרח טעים או שצריך להימנע לחלוטין מפחמימות ושומנים. האם בהכרח כל מה שטעים אינו בריא וכל מה שבריא אינו טעים? ומה חשוב שיהיה בתזונתנו?

התלמידים יגלמו דמויות שונות : שף ידוע, ספורטאי, חובב המבורגרים, צמחונית וכיוצ"ב, שיחד ידונו, ישכנעו ויחליטו מהו תפריט בריא.

אין חגיגה בלי עוגה

ילדים נחשפים לממתקים ולג'נק פוד במסיבות יום הולדת אליהם הם מוזמנים. האם להתעקש ולשמור על בריאותם או להכנע ללחץ החברתי ולאפשר להם לאכול מהממתקים והעוגות והאוכל התעשייתי?
התלמידים יגלמו דמויות שונות: מורה ליוגה, רופא משפחה, אמא הדוגלת בג'אנק פוד וכיוצ"ב, שיחד ידונו, ישכנעו יחליטו מהו תפריט מומלץ בימי הולדת.

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

מערכות אקולוגיות
מערכות אקולוגיות הוא נושא לימוד רב תחומי המכניס את התלמידים לעולמות של יחסי גומלין בין יצורים, בין יצורים חיים לסביבה הדוממת ובין מרכיבי הסביבה הדוממים בבית ...
אבולוציה
תהליכים אבולוציוניים משפיעים על שכיחות של תכונות המאפיינות את המין ועל מגוון המינים
מדען – גלילאו גליליי - Galileo Galilei
פיזיקאי, אסטרונום, מתמטיקאי ופילוסוף איטלקי. פעל בתקופת המהפכה המדעית.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.