דלג אל

הצהרת נגישות

אובדן מזון – מניעת בזבוז מזון

אובדן מזון – מניעת בזבוז מזון

שליש ממוצרי המזון בעולם אובד או מתבזבז בשלבים השונים החל מהגידול החקלאי, הקטיף, האיסוף, האחסון ועד למקרר הביתי.
לאובדן המזון השלכות חברתיות, כלכליות וסביבתיות נרחבות. מחקרים מראים כי צרכנים אחראים ל-45% מאובדן המזון בשווי הנאמד בכ- 20 מיליארד שקלים בשנה.

אובדן המזון גם מוביל לעליית מחירים ולהגדלת פערים חברתיים, לשחרור גז מתאן לאטמוספרה, לפליטת פחמן דו חמצני הגורם לזיהום ולהתחממות גלובלית, להגדלת כמויות הפסולת המוטמנות בקרקע ומזיקות לסביבה, לפגיעה במגוון הביולוגי ולעלויות שינוע והטמנה.

המזון האובד נמנע מאנשים רעבים הזקוקים לו. דף זה מכיל מגוון פעילויות מרתקות ופתרונות יישומיים שונים המקדמים מניעה וצמצום של בזבוז המתרחש כיום. עלינו להירתם כולנו ולאמץ מדיניות צריכה נכונה ומקיימת על כל המשתמע מכך.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

חשיבות המגוון בצמחים
האם ניתן לייצר רהיטים מפטריות? מהי חשיבות הצמחים לאדם? אילו פתרונות טכנולוגיים משפרים ומקדמים את יכולתו של האדם לגדל צמחים? כיצד מעבד ומפיק האדם חומרים מצמחים?
גוף האדם כמערכת על
גוף האדם הוא אוסף של מערכות הפועלות יחד כמכונה אחת.
תקשורת בטבע
באגדות מתואר שלמה המלך כמי שמבין את "שפת היצורים החיים". האם באמת קיימת שפה אחת אותה מבינים כל בעלי החיים? האם כל בעלי החיים מתקשרים ביניהם באותו אופן?
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.