דלג אל

הצהרת נגישות

שירת המאה ה-20 מחצית שנייה

שירת המאה ה-20 מחצית שנייה

שירת המאה ה-20 מחצית שנייה מאפשרת היכרות עם יוצרים עבריים ייחודיים שפעלו וכתבו במאה ה-20.

יחידת הלימוד מורכבת מחמש יחידות מרכזיות:

א. זהויות

ב. מה זאת אהבה?

ג. לחיות בארץ ישראל

ד. שירים בעקבות השואה

ה. החברה הישראלית בין שבר לאיחוי השירה מורכבת ומשלבת בין תוכן וצורה

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
"גם למראה נושן יש רגע של הולדת"

"גם למראה נושן יש רגע של הולדת".

כך נפתח שירו הידוע של נתן אלתרמן ירח. רגע הולדת זה, שבו מתחוללת פגישה חד-פעמית וייחודית עם העולם, הוא אולי רגע לידתו של שיר. רגע דומה לזה עשוי לחוות אדם גם בקוראו שיר המאיר באור חד-פעמי חוויה מוכרת. שיר הוא מבע מורכב המקיים בתוכו אחדות של תוכן וצורה, וכהגדרתו של המשורר האנגלי סמואל קולרידג' - "מיטב המילים במיטב סדרן".

תפקודה של המילה בשיר, בשילובה עם שאר המילים הבונות אותו, נסמך לעתים קרובות על המטען הקונוטטיבי של המילה ולא רק על משמעותה המילונית. לכך עשויים להצטרף גם המצלול והריתמוס, ובמקרים רבים אף החלוקה לטורים ולבתים, המבטאים ויוצרים כולם את הלך הנפש המובע בשיר ומשתתפים בבניית משמעותו. (מתוך חוזר מפמ"ר)

האם קיימת חשיבה אקו-פואטית בשירת המאה ה 20?

האם קיימת חשיבה אקו-פואטית בשירת המאה ה 20?

בשנים האחרונות יש עיסוק בשירה אקופואטית, כחלק מההתייחסות לעולם סביבנו ולשמירה על ערכי ""איכות הסביבה"" וכדור הארץ שסביבנו.

אולי תתעניינו גם ב...

יום הזיכרון לשואה ולגבורה
השואה ותודעתה הפכו לחלק בלתי נפרד מן הזהות היהודית והישראלית ומן הזהות האנושית. לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה אפשר ללמד יצירות ספרותיות בנושא בכל סוגי הז'א...
אבות ישורון
אבות ישורון נולד ב-19 בספטמבר 1904 והלך לעולמו ב-22 בפברואר 1992. שמו המקורי היה יחיאל פרלמוטר. ישורון היה משורר עברי ישראלי וחתן פרס ישראל לשנת תשנ"ב-1992. ...
יונה וולך
יונה וולך היא מהיוצרות הבולטות בשירה העברית ונלמדת במסגרת תוכנית הלימודים בשירת המאה ה-20 מחצית שנייה.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.