דלג אל

הצהרת נגישות

יונה וולך

יונה וולך

יונה וולך נולדה ב-1944. במלחמת העצמאות נהרג אביה, ומותו השפיע על חייה ועל יצירתה. בשירתה עסקה וולך בנושאים חסרי קשר לזמן ולמקום, לתרבות ולסביבה. את יצירתה שילבה בשפת רחוב ולעיתים במילים גסות ו"אנטי פואטיות". בשירתה מודגש הצורך הקיומי בריבוי פנים וזהויות כדי לשרוד בחברה הפוסטמודרנית. השיר "יונתן" נלמד בנושא "זהויות", והוא פותח את הקובץ הראשון שלה "דברים" (1966). בספר של הלית ישורון ויאיר קדר "זאת היונה: יונה וולך – השירים, המחברות הגנוזות, הריאיון" (2013) מופיעים שירים נבחרים, קצתם ידועים וקצתם היו גנוזים במחברותיה של וולך. ברשימת הפתיחה כתבה הלית ישורון: "לפעמים שיר הוא מפץ. ואם המפץ בורא עולם, הרי השיר, מכוח הבריאה, מכוחו של הנברא משמיע אותי ואותך ואותך".

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

חובה או רשות

רשות.

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

הסיפור העברי הקצר - המחצית הראשונה של המאה ה-20
במסגרת לימודי הספרות נלמדים סיפורים עבריים קצרים מהמחצית הראשונה של המאה ה-20.
החברה הישראלית – בין שבר לאיחוי
במסגרת תפיסת הרב-תרבותיות במקצועות הרוח והחברה ובעקבות המלצות דו"ח ועדת ביטון חשוב ללמד יצירות של יוצרים מזרחיים ולתת ביטוי לנושא "לעלות לארץ, לחיות בישראל"
לאה גולדברג
המשוררת לאה גולדברג היא מהיוצרות החשובות בספרות העברית, וחשוב להתוודע אל מכלול יצירתה. אלו השירים לבחירה בתוכנית הלימודים: אורן; ולא היה בינינו אלא זוהר; האו...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.