דלג אל

הצהרת נגישות

התפתחות התיאטרון הישראלי וקריאה פרשנית במחזות ישראלים

התפתחות התיאטרון הישראלי וקריאה פרשנית במחזות ישראלים

המונח 'תיאטרון ישראלי' מתייחס לתיאטרון שנוצר במדינת ישראל מקום המדינה ועד ימינו. התיאטרון שהיה קיים בארץ קודם לכן מוגדר תיאטרון עברי ולא ישראלי. אכן הייתה פעילות תיאטרונית בארץ עוד לפני קום המדינה ובה התיאטרון העברי שנוסד על ידי דוד דוידוב, תיאטרון האוהל שייסד משה הלוי ואף תיאטרון הבימה שהחל לפעול בארץ בשנת 1928. בשנת 1945 הקים יוסף מילוא את תיאטרון הקאמרי במטרה ליצור תיאטרון ברוח צעירה, צברית ובעברית טבעית יותר.
עם קום המדינה בשנת 1948 היה לתיאטרון תפקיד בעיצוב הזהות הלאומית ומיתוס הצבר, כפי שאפשר לראות, בין השאר, במחזה "הוא הלך בשדות" מאת משה שמיר. מיתוס זה נופץ בתיאטרון הישראלי החל משנות השישים של המאה הקודמת.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

מה בתוכנית הלימודים?

תהליכים פוליטיים, תרבותיים ואמנותיים בתיאטרון הישראלי ונושאים בולטים בתיאטרון הישראלי (דמות הצבר, פערים חברתיים, יחס ל"אחר", נשים, דתיים, ערבים, פערים עדתיים, מלחמות ישראל והשואה

רכיבים דרמתיים (הקשר תקופתי, הצגת רכיבי העלילה על הבמה, פרשנות רעיונית, פרשנות חזותית), מאפיון דמות לעיצוב דמות (תפריט פעולות לשחקן, הוראות הבמה והשיח הדרמטי, רצון, פעולות ומעצור, תהליך של דמות במחזה וביטויו בעבודת השחקן), מהדרמטי לבימתי (הוראות הבמה, השפעת העיצוב והבימוי על יחסי במה-קהל, יחסי במה-קהל כביטוי לפרשנות רעיונית, הוראות הבמה ועבודת הבמאי והמעצבים)

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

הקומדיה היוונית והקומדיה השייקספירית בפרשנות עכשווית
מאפייני הקומדיה הקלאסית, הניאו-קלאסית והקומדיה השייקספירית ואופן ביטוים בפרשנות עכשווית למחזה הנלמד
קריאה פרשנית של טקסטים תיאטרוניים
פרק זה עוסק ברכיבים בימתיים ודרמטיים ובמעבר מקריאת מחזה למימושו על הבמה. מהלך ההוראה כולל קריאת מחזה, ניתוח המחזה התנסות בהעלאת סצנות מתוך המחזה ומתן פרשנות ...
התיאטרון האפי
ברטולט ברכט, מחזאי ומשורר גרמני, חי בשנים 1956-1898 והשפיע על עולם התיאטרון, השירה והתרבות במאה ה-20. תרומתו הגדולה ניכרה ביצירת תיאטרון ושירה ששיקפו מבט ביק...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.