דלג אל

הצהרת נגישות

חכה, פיתיון ודגים: גישות לחינוך החשיבה – עברית

לקטלוג הקורסים
תחום דעת:
חינוך
סוג הקורס:
מלווה למידה
מוכר לבגרות:
לא
שפה:
עברית
שכבות גיל:
ט, י, יא, יב
פלטפורמה:
קמפוס IL
משך הקורס:
8 שבועות | 4-3 שעות בשבוע
פותח ע"י:
אלקסאמי

תיאור הקורס

חכה, פיתיון ודגים: גישות לחינוך החשיבה – עברית
מרצה: ד"ר עביר ותד, פרופ' יורם הרפז, ד"ר בהאא זועבי

כלכלת הידע, מצב הידע, החברה הדמוקרטית וגורמים נוספים מפעילים לחץ על מערכות החינוך בעולם לפתח את יכולתם של התלמידים לחשוב כראוי – חשיבה יעילה, ביקורתית ויצירתית. התנועה לחינוך החשיבה – תנועה שצמחה במערב בשליש האחרון של המאה הקודמת והתפשטה לחלקי עולם נוספים – נענתה לאתגר ופיתחה תאוריות המשיבות על השאלה "מהו הגורם המחולל חשיבה טובה וכיצד מלמדים אותו?" התאוריות רבות ולעיתים אף סותרות.
קורס זה מציע מפה מושגית להתמצאות בתאוריות של חינוך החשיבה ולהיכרות עם הגישות השונות:
גישת המיומנויות מבקשת להקנות מיומנויות חשיבה באמצעות הדגמה ותרגול.
גישת הנטיות מבקשת להטמיע נטיות לחשיבה טובה באמצעות מופת ותרבות ארגונית.
גישת ההבנה מבקשת לסייע לתלמידים לבנות הבנות באמצעות ערעור וחקר.
כל גישה מפרשת בדרכה שלה את מושגי המפתח של התחום – חשיבה, חשיבה טובה וחינוך החשיבה. לאחר שנבין את הגישות לחינוך החשיבה נוכל ללמד תלמידים, עובדים ואזרחים לחשוב טוב יותר.

אולי תתעניינו גם ב...

תכנון לימודים, הוראה והערכה
תכנון לימודים, הוראה והערכה בעידן של התפוצצות מידע הם מלאכה מורכבת. קורס מבוא זה מציג נושאי ליבה מרכזיים הנוגעים לתכנון לימודים ולהערכה החל בגיל הגן ועד למסג...
כלכלת צמיחה וצדק חלוקתי – חלק I
קורס זה עוסק בשאלות הגדולות בכלכלות ובחברות של המאה ה-21 כגון צדק חלוקתי, אי שוויון בהכנסה או בעושר ומתאם עם צמיחה כלכלית.
ההיסטוריה של ישראל המודרנית – חלק א: מרעיון למציאות
כיצד נוסדה מדינת ישראל? איך זה שרעיון שעלה במאה ה-19 באירופה הפך למציאות? איך המציאות הזאת שורדת במורכבויות הקשות של המזרח התיכון?
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.