דלג אל

הצהרת נגישות

חכמי יבנה

חכמי יבנה

לאחר חורבן הבית השני הוקם ביבנה מרכז רוחני-דתי שהחליף את המרכז בירושלים החרבה.  על פי סיפורו של יוספוס פלביוס (יוסף בן מתתיהו) המוזכר גם במקורות תלמודיים, הוקם המרכז בידי יוחנן בן זכאי, שנמלט מן העיר הנצורה, עבר למחנה הרומאים וקיבל מהם רשות להקים ביבנה מרכז רוחני במקום המרכז בירושלים. עד מרד בר כוכבא ישבה במקום גם הסנהדרין. תקופת המרכז ביבנה היתה תקופת הפעילות הראשית של התנאים, ושל גיבוש ההלכות שקובצו לאחר מכן.

 

כיצד ניתן לכפר על חטאים ללא מקדש? כיצד חוגגים את חג הפסח ללא יכולת להקריב קורבן פסח? מדוע אלוקים התעלם מתפילותינו? מדוע אלוקים הביא את החורבן? אלו היו חלק מהשאלות הדתיות והאמוניות שעמדו בפני העם היהודי. תחת הנהגתו של רבן יוחנן בן זכאי, ולאחריו רבן גמליאל, תוקנו תקנות חדשות, נוצרו הלכות ונקבעו מנהגים שהתמודדו עם אתגרי החורבן. היהדות של היום היא במידה רבה בבואה של התפיסות והאמונות של חכמי יבנה.

 

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

שבועות: בין קציר למתן תורה
במהלך השנים נוצקו משמעויות שונות ומגוונות לחג השבועות. בעוד שבתפוצות מתן התורה היה מאז ומתמיד המאפיין העיקרי של החג, הרי שעם השיבה לארץ החלו המאפיינים החקלאי...
יישוב ישן ויישוב חדש
במשך מאות שנים יהודי ארץ ישראל היו מיעוט קטן וזניח מכלל העם היהודי. ואולם במהלך המאה הי"ט נעשתה ארץ ישראל מוקד לעלייה והיהודים שבאו ונקבצו לארץ הביאו עמם את ...
מגילת העצמאות
מגילת העצמאות נתפסת עד היום כמסמך המכונן של מדינת ישראל והחברה הישראלית. סביב נוסח ההכרזה התגלעו מחלוקות שונות ולנוסח הסופי קדמו 4 טיוטות שונות.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.