דלג אל

הצהרת נגישות

השבוע הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות - 3.12

בישראל חיים כ-1,600,000 אנשים עם מוגבלות, כ-270,000 תלמידים עם מוגבלות.
המוגבלות יכולה להיות פיסית, נפשית או שכלית, קבועה או זמנית, ובעטיה מוגבל תפקודו של בעל המגבלות באופן מהותי.

נגישות מושגת כאשר אין מכשולים החוסמים את אפשרות הגישה העצמאית של כל אדם ואדם למקומות, למתקנים או למידע, ללא צורך בסידורים מיוחדים.
ההשקפה שלנו כחברה היא שיש לשלב את האדם עם המוגבלות כשווה בין שווים בתוך החברה ולהבטיח לו שוויון הזדמנויות.

היום הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מצוין ב-3 בדצמבר מדי שנה ומוקדש להעלאת המודעות לקידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולשילובם בחברה.

המטרה המובהקת של שבוע זה הינה העלאה למודעות של זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ומחויבותה של החברה בישראל לזכויות אלה, המושתתות על ההכרה בעקרון השוויון, על ההכרה בערך האדם שנברא בצלם ועל עקרון כבוד הבריות (מתוך חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשע"ט.)

יום השוויון הבין-לאומי לאנשים עם מוגבלות מזמן לנו הזדמנות פז לפתח אצל הילדים את הכישורים הבין-אישיים, את היכולת לקבל את האחר, להכיל את השונה ולגלות אמפתיה.
אנו באגף זה"ב, נגישות ואורח חיים בטוח, רואים חשיבות עליונה בעיסוק בנושא מבחינה חברתית ערכית, כחלק מהעלאה למודעות, הכשרת לבבות ושינוי התודעה בקרב התלמידים, שיובילו להנגשה חברתית ערכית בכל מוסדות החינוך ולשילוב חברתי של תלמידים עם מוגבלות.
מוסדות החינוך במהלך שבוע זה מתבקשים להקדיש שיעורים בכל הכיתות בנושא. כמובן תמיד רצוי ומומלץ לקיים יום חוויתי מלא במוסד החינוכי ובו תחנות הפעלה, שיעורים בנושא בכיתה, הרצאה מעוררת השראה.

חזרה לראש הדף

אקדמיה ברשת: לראות אחרת - נגישות במרחב הציבורי

אקדמיה ברשת: לראות אחרת - נגישות במרחב הציבורי

לרגל היום הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות צפו בהרצאתו המקוונת והמרתקת של אביחי שלי, בחור עיוור וכבד שמיעה. אביחי הוא חתן פרס חידון התנ"ך העולמי לנוער לשנת 2002, יוצא יחידת המודיעין 8200, וכיום עוסק בתחום הפיננסים וההשקעות. אביחי מספר על האתגרים שחווה בחייו, וכיצד הצליח להתגבר עליהם ולהתקדם.

חזרה לראש הדף

פעילויות לתלמידים – זה"ב, נגישות ואורח חיים בטוח

חזרה לראש הדף

ערכת פעילות – חינוך חברתי ושעת חינוך לתלמידי על יסודי

 ערכת פעילות – חינוך חברתי ושעת חינוך לתלמידי על יסודי

קראת יום הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות המצוין בשלושה בדצמבר מדי שנה בשנה ומטרתו להעלות את המודעות לקידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולשילובם בחברה. בישראל ציון יום זה בצל מלחמת "חרבות ברזל" מקבל משמעות ייחודית.
בפעילות זו נחשף לסיפורן של שתי בעלות מוגבלות שנרצחו ב -7 באוקטובר, נוודע להתמודדותם של בעלי מוגבלויות בימי המלחמה ונברר כיצד בני נוער יכולים להיות מעורבים ולקדם עשייה בתחום

ערכת פעילויות באמצעותן יבררו התלמידים את התייחסותם לאנשים עם מוגבלויות
ברמה האישית וברמה החברתית ציבורית.

חזרה לראש הדף

הנושא השנתי הנבחר ליום השוויון הבין-לאומי לאנשים עם מוגבלות

הנושא השנתי הנבחר: נגישות במרחב הציבורי

הנושא השנתי הנבחר: קידום המודעות בפרפריה החברתית ובחברה הערבית והחרדית
עברית | ערבית | כללי - ערבית

הנושא השנתי הנבחר: ערך החיים של אנשים עם מוגבלות, ראיית האדם שמאחורי המוגבלות
עברית

הנושא השנתי הנבחר: הכשרת לבבות, העלאה למודעות
עברית

הנושא השנתי הנבחר: חיים ביחד, מבלים ביחד
עברית

אולי תתעניינו גם ב...

השבוע הבין-לאומי לבטיחות ילדים ונוער במערכת החינוך 2022
בכל שנה אנו מציינים את השבוע הבין-לאומי לבטיחות ילדים ונוער במערכת החינוך במטרה לפעול לצמצום מספר הילדים הנפגעים בזירות השונות
השבוע הבין-לאומי לבטיחות ילדים ונוער במערכת החינוך י"א באייר עד ט"ו באייר תשפ"ד, 23-19 במאי 2024
בכל שנה אנו מציינים את השבוע הבין-לאומי לבטיחות ילדים ונוער במערכת החינוך במטרה לפעול לצמצום מספר הילדים הנפגעים בזירות השונות
היום הבין-לאומי למאבק בגזענות 21.3
יום ביעור האפליה הגזעית הבין-לאומי מצוין ברחבי העולם בכל שנה ב-21 במרץ
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.