דלג אל

הצהרת נגישות

פסח עברי

פסח עברי

ההגדה של פסח טומנת בחובה שלל ענייני לשון. לדוגמה, בהגדה נאמר: "כנגד ארבעה בנים דיברה תורה: אחד חכם, אחד רשע ואחד תם ואחד שאינו יודע לשאול. את פתח לו שנאמר: והגדת לבנך ביום ההוא לאמור בעבור זה עשה הקב"ה לי בצאתי ממצרים".
נשאלת השאלה מדוע נכתב בהגדה כינוי הנקבה "את" ולא כינוי הזכר "אתה", הרי הפועל פתח הוא בזכר?
הכינוי "את" שהוא כינוי המציין נקבה מופיע למעשה בהגדה במשמעות שונה. הוא רומז כי הפסוק מהתנ"ך המופיע בהגדה אין בכוחו לתאר את כל מה שעבר על אבותינו בעבדות במצרים. ולכן על ההורה להסביר וללמד את בניו ובנותיו את כל אשר אירע לעם ישראל במצרים מא' ועד ת'. המילית "את" מציינת אפוא ראשי תיבות. על ההורה לפתוח ולהסביר לילדיו את קורות עם ישראל בארץ מצרים מתחילתם ועד סופם. (על פי הספר "במעגלי החיים")

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

בין שואה לתקומה: ימי הזיכרון בעברית
לפניכם מבחר פעילויות ליום השואה ליום הזכרון וליום העצמאות
חוזרים לבית הספר בעברית תקינה
לקראת פתיחת שנת הלימודים קיבצנו עבורכם מספר פעילויות מדליקות במיוחד
עלון ליום השפה העברית - הפיקוח על הוראת העברית
"להחיות לשון או ליצור צורות חיים חדשות מסוגלים רק אלה המלאים חיים, אלה ששורשי נשמתם מרובים ועמוקים, שבהם אצור במידה מרובה האור הגנוז של הלשון הלאומית" (א.ד. ...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.