דלג אל

הצהרת נגישות

בראשית מא: חלומות פרעה

בראשית מא: חלומות פרעה

סיפור יוסף מעביר את המסר שתמיד יש מקום לתקווה, כפי שאמרו חז"ל: "לעולם אל תתייאש מן הפורענות".

מסר נוסף של הסיפור מתקשר לשאלת היכולת להתכונן מראש לעתיד נודע ושאינו נודע. במושגים של ילדים - לשאלת היכולת לתכנן את הזמן כראוי ולהקצות משאבים נכונים להגשמת שאיפותיהם וחלומותיהם.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

רעיונות לפעילויות לתלמידים

רעיונות לפעילויות לתלמידים

חלומות

מה מקומם של החלומות בחיינו? האם חלומות מכוונים את מעשינו או משקפים משאלות לב נסתרות או שמא הם פרי הדמיון בלבד? שיחה וכתיבה על חלומות, מאוויים ומה שביניהם.

תכנון מראש

פרעה אסיר תודה ליוסף מכיוון שהנבואה שלו אפשרה לו להתכונן מראש לשנות הבצורת והרעב. התלמידים יחשבו ויכתבו: מדוע חשוב להתכונן מראש לאתגרים שעומדים בפנינו (למשל למבחן חשוב)? האם אתם מתכננים דברים מראש? אילו דברים בחייכם תוכלו לשפר בעזרת התכוננות מוקדמת ותכנון?

להמחשת חשיבות התכנון המוקדם ניתן גם להטיל על התלמידים לארגן פעילות כיתתית משותפת על פי בחירתם (מסיבת כיתה, קבלת שבת וכדומה). התלמידים יתבקשו לערוך רשימה של כל ההכנות המוקדמות שיש לערוך כדי להוציא את הפעילות לפועל בצורה יעילה ומוצלחת ללא תקלות. ברשימה יתייחסו להיבטים ארגוניים שונים, כמו: בחירת המיקום, המועד והשעה, מצרכים וכיבוד, הפעלות, אביזרים, הזמנות להורים וכיוצ"ב. לאחר קיום הפעילות ייערך דיון בשאלות: באיזו מידה היתה הפעילות מוצלחת ועד כמה סייע התכנון המוקדם בהצלחתה.

גלגל מסתובב

יוסף יוצא מבור האסורים והופך לשר בארמונו של פרעה. נושא לדיון או לכתיבה: האם גם לכם קרה שמצבכם השתנה לטובה באופן מפתיע ולא צפוי? מה אפשר ללמוד מכך?

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

במדבר כב: בלק ובלעם
בלק בן צפור, מלך מואב, מודאג מבואם של בני ישראל לתחום ארצו ושולח שליחים להזמין את בלעם, היודע בכוחות הכישוף שלו, לקלל את ישראל.
במדבר לה: ערי מקלט
בחברה המקראית רווח מנהג של גאולת דם: קרובי הנרצח היו הורגים את הרוצח כדי לגאול את דם הנרצח. עם הכניסה לארץ מתחדד הצורך בבניית מערכת הכפופה לחוקים שמטרתם ליצו...
במדבר יב - חטא מרים והצרעת
"וַתְּדַבֵּר מִרְיָם וְאַהֲרֹן בְּמֹשֶׁה עַל־אֹדוֹת הָאִשָּׁה הַכֻּשִׁית אֲשֶׁר לָקָח" (במדבר יב,1) – רש"י ועמו פרשנים רבים נוספים מסבירים שמרים הצרה על שמשה...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.