דרכי הוראה למידה

  1. תכני הלימוד ייבחרו בהתאם לגיל הלומדים ולתחומי ההתעניינות שלהם ויהיו רלוונטיים, משמעותיים ואקטואליים עד כמה שניתן. 
  2. יש לעודד לימוד פעלתני המשלב עבודה אישית או קבוצתית, עבודות חקר ומיזמים (פרויקטים) בתהליך הלמידה כדי לעורר בתלמידים סקרנות ומוטיבציה לחפש מידע ולהרחיב את ידיעותיהם בלימודי המזרח התיכון. 
  3. רצוי לעורר בכיתה דיונים נרחבים סביב נושאים אקטואליים ולשתף את כל התלמידים.
  4. יש להשתמש בפריטי אקטואליה רבים ככל האפשר כדי להפוך את השיעור לרלוונטי ומעניין, כגון: כתבות עיתון/אינטרנט/טלוויזיה/סרטונים וקריקטורות עדכניות.
  5. בתהליך ההוראה והלמידה תפותח האוטונומיה של הלומדים כדי להביאם ליכולת לימוד עצמי.
  6. יש לעודד למידת עמיתים: למידה המתרחשת בקבוצה של לומדים סביב נושא משותף. בלמידה כזאת כל חבר בקבוצה הוא שותף, לומד וחוקר. למידה זו מפתחת תחושה של שותפות, אחריות, כבוד לזולת ואכפתיות.
  7. יש לשלב אמצעי למידה טכנולוגיים מתקדמים של תקשוב ולמידה מרחוק, וזאת כדי להפוך את הלמידה לחווייתית ורלוונטית יותר. למידה כזו מאפשרת עניין, עבודה אוטונומית, יצירתיות ולימוד מותאם לכל תלמיד בהתאם לעניין שלו ולרמתו.
  8. יש לחזק את הקשר בין הנלמד בתחום עולם הערבים והאסלאם לבין תחומי דעת משיקים (למשל גיאוגרפיה והיסטוריה) וליצור זיקה מפרה ביניהם.
  9. יש לשלב במסגרת לימודי האסלאם למידה חוץ כיתתית (סיורים בכפרים ערביים, מוזיאונים, ופעילות העשרה)
  10. יש להתאים את דרכי ההוראה לצורכי התלמידים ולהיות ערים לשונות ביניהם.
  11. יש לעסוק בנושאים הנלמדים מנקודות ראות שונות, מגישות שונות והשקפות שונות כדי לחשוף את התלמידים למורכבות של האירועים ההיסטוריים.
  12. יש לעודד למידה בדרך החקר- בחירת נושאים, איתור ואיסוף מקורות מידע, שאילת שאלות, ארגון המידע והצגתו בצורה בהירה. כל אלה מפתחים חשיבה רציונלית ויצירתית על הנושאים הנלמדים.
  13. יש לטפח צפייה ביקורתית מושכלת בסרטים תיעודיים וסרטים עלילתיים. הצפייה בסרטים מעוררת חוויה, ובנוסף לכך מאפשרת הפקת מידע וניתוחו.
  14. רצוי להשתמש במודל "הכיתה ההפוכה", שבה התלמידים צופים מראש צפייה מוקדמת בסרטון או משימה שהמורה הכין עבורם. בסרטונים מופיעות שאלות למחשבה ולדיון. שיטה זו להוראה מזמנת יותר זמן להעמקה, לדיונים ולתרגולים בכיתה ופחות לכתיבה על הלוח.