השפה הסינית היא השפה המדוברת ביותר בעולם. כחמישית מאוכלוסיית העולם כולו, כמעט מיליארד וחצי איש, דוברים את השפה כדוברים ילידיים, ומספר הדוברים הלא ילידיים גדל והולך בכל שנה. השפה הסינית מדוברת במדינות שונות כמו סין העממית, טייוואן, סינגפור ובקהילות גדולות של דוברי סינית ילידית בדרום מזרח אסיה ובמדינות מערביות שונות.
בשני העשורים האחרונים ניתן להבחין במגמת התפשטות לימוד השפה הסינית כשפה זרה בעולם, והגישה הרווחת בקרב מעצבי מדיניות החינוך במדינות המערב היא שהשפה הסינית הופכת להיות שפה חשובה בעולם כולו. הסיבות לכך נעוצות בעיקרן בתהליכים גלובאליים, שבמסגרתם נפתחה כלכלת סין למערב וקשרה קשרי סחר בינלאומיים עם מדינות רבות ברחבי העולם. מעמדה של סין כמעצמה כלכלית ופוליטית העלה את חשיבותה של השפה הסינית וכתוצאה מכך גם מעמדה ודימויה של הסינית כשפה קשה ללימוד השתנו.
לימוד השפה הסינית מאפשר לתלמידים לדבר ולהבין את השפה הסינית המודרנית המדוברת בסין, ומעשיר את הידע שלהם בתרבות הסינית שהיא מן העתיקות בעולם.
לימוד השפה הסינית לא רק פותח בפני התלמידים עולמות חדשים של אופני חשיבה ושל תרבות, אלא מהווה עבורם גם כלי עזר שימושי בעת השתלבותם במערכת ההשכלה הגבוהה ופותח בפניהם הזדמנויות מגוונות בשוק העבודה. לימודי סין וכלכלה יסייעו לבוגר הישראלי להבין את עולם העסקים הגלובאלי.
לאור האמור לעיל, החליט משרד החינוך לאפשר לימוד סינית כמקצוע בחירה החל מבית הספר היסודי ועד לחטיבה העליונה בבתי הספר במדינת ישראל בכל המגזרים . לשם כך הוקמה ועדת מקצוע לשפה הסינית בסוף שנת 2009. ועדה זו הכינה את תכנית הלימודים ואת המתווה לבחינת הבגרות בסינית.
ניתן להיבחן בבחינות הבגרות בסינית ברמת 3 יח"ל ו- 5 יח"ל.
ברמת 5 יח"ל יש שני מסלולי לימוד אפשריים:
- מסלול 1: 5 יח"ל – שפה סינית
- מסלול 2: 3 יח"ל שפה סינית + 2 יח"ל לימודי סין – שפה, תרבות וכלכלה –
- מסלול זה כולל רכיב בתחום השפה הסינית (בכתב ובעל פה) ועבודת חקר/מיזם/פרויקט* בתחום התרבות והכלכלה הסינית.