- עקרון ה"גם וגם": הצבת אתגרים ומטרות גם בהיבט המעשי יצירתי, גם בהיבט הפרשני של הבנת יצירות ודימויים וגם כתחום ידע המתבסס על ההיסטוריה של האמנות והתרבות.
- עקרון החקר: דרכי ההוראה-למידה יתבססו על פיתוח סקרנות ויכולת חקרנית של התלמידים באמצעות התבוננות ותיאור, הצבת שאלות, למידה מתוך השוואה, הסקת מסקנות, חיפוש מידע, גיבוש תובנות, ניסוח ביקורת ופרשנות, פיתוח עמדה אישית, כתיבה בעקבות התהליך והחוויה, יצירה בעקבות גירויים מגוונים, שיתוף הקבוצה בתוצר האישי ודיאלוג מכבד בנוגע לו. כל אלה תורמים לפיתוח חשיבה מסדר גבוה ומובילים להיכרות עם עושרה של האמנות כתחום דעת.
- עקרון המודולריות: תוכנית זו היא מודולרית במהותה, ועל כן מתאימה את עצמה באופן דינמי לסוג האוכלוסייה הלומדת. על המורה, המכיר היטב את תלמידיו ואת סביבתם להתאים את אבני הדרך של התוכנית על פי צרכיו.
- עקרון גיוון המודלים: התוכנית שמה דגש מיוחד על שילוב בין מודלים מגוונים להוראה, ללמידה ולהערכה, כגון: יצירה אישית, קבוצתית, בתחום אחד או רב-תחומית, חקר, דיון, כתיבה וביטוי בעל פה.
- עקרון התצוגה: הוראה דינמית נתרמת מקביעת שיא לימודי בו מפגינים התלמידים את הידע החדש שרכשו ושיצרו באמצעות תצוגה של יצירותיהם, או תערוכה של אמן בוגר שהם אוצרים, או הצגת פרויקטים והרצאות של תלמידים בפני עמיתים והורים, וכדומה.
- עקרון ההשתלבות: עבודה בדרכים אלו מעודדת שיתופיות ועבודת צוות ותורמת להשתלבות מורה האמנות בחיי בית הספר וחשיפת הנעשה בין כותלי סדנת האמנות לכלל התלמידים והמורים.
- עקרון החלוקה לקבוצות גיל: תתקיים אבחנה בין כיתות א-ב | ג-ד | ה-ו. לכל אחת משכבות הגיל יש צרכים שונים ועולם התפתחותי ויצירתי שונה ועל כן יש להתאים את התכנים לשכבת הגיל.
- עקרון ההערכה: לכל פעילות אמור להיות תוצר. התוצר יכול להיות הבנת מושג, יצירה אישית, הבנת תכונות של חומרים, בדיקת פתרונות אפשריים לפתרון בעיה, וכו'. על המורה להגדיר לתלמידים מראש מהו התוצר המצופה מכל פעילות ובאיזה אופן הוא יוערך.