הזכות הבסיסית של הילד לחיים, להתפתחות, לפרטיות, לביטחון ולהישרדות משמעותית יותר בתקופתנו, שבה ילדים ונוער מצויים יותר ברשתות, וזכותם הלגיטימית לנהל את חייהם באופן חופשי מבלי להיות מושפעים מפרסומם של אירועים אשר קרו בעבר, בין שפרסמו על עצמם ובין שעל אחרים.
הפעולות שאנו נוהגים לעשות במרחבי הרשת - כגון העלאת פוסטים, פרסום תמונות, הפצת סרטונים, ביצוע רכישות, חיפוש מידע וקיום תקשורת בין-אישית - מתועדות ונשמרות כעקבות דיגיטליות אשר לא ניתנות למחיקה. כולנו, מבוגרים, בני נוער וילדים, נדרשים להקדיש תשומת לב רבה ולהפעיל שיקול דעת באשר לפעולות שאנו מבצעים ברשת וביחס למידע שאנו מעלים ומשתפים, שכן אלו בונים את התדמית הדיגיטלית שלנו, יישארו שם לתמיד ויספרו עלינו.
הזכות לפרטיות היא זכות אדם בסיסית המעוגנת באמנות ובהסכמים בין-לאומיים ובישראל גם במסגרת חקיקה. זכותם של ילדים לפרטיות, המעוגנת בסעיף 16 לאמנה הבין-לאומית לזכויות הילד והילדה, קובעת כי "ילד לא יהא נתון להתערבות שרירותית או בלתי חוקית בפרטיותו, משפחתו, ביתו או תכתובתו, ואף לא לפגיעות שלא כחוק בכבודו ובשמו הטוב". גם חוק זכויות התלמיד מגדיר את החובה לשמירת סודיות בסעיף 14 וקובע כי "אדם שהגיע אליו מידע על תלמיד עקב מילוי תפקיד שהוטל עליו לפי חוק זה, חייב לשמור את המידע בסוד ולא לגלותו, אלא לצורך ביצוע תפקידו". מתן ביטוי ייחודי ונפרד לפרטיות מצביע על החשיבות הרבה המיוחסת לזכות זו בתהליך תקין של התפתחות וצמיחה של ילדים.
- משפט מבוים תלמידי חט"ב בראשל"צ: מימוש זכויות נוער באינסטגרם? בנוכחות נשיאת בתי משפט השלום לנוער
- הרשת לא שוכחת, מערכי שיעור
- כל מה שרציתם לדעת על אפליקציות, המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת
- פגיעות בילדים ובבני נוער ברשת - נפגעת? מה צריך לעשות? המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת
- עשרת הדיברות לגלישה בטוחה בקיץ, המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת