מקומות המתאימים לחיי הנשרים עלולים להיות טובים גם למיקום חוות רוח, משום שיש בהם רוח שיכולה לסובב את הטורבינות ולייצר חשמל באופן קבוע. כשנשרים עפים בקרבת הטורבינות, הלהבים הנעים עלולים לפגוע בהם ולהרוג או לפצוע אותם באופן חמור. פעילות המבוססת על מאמר מדעי.
עברית | ערבית
אתיקה

הצגת שאלות אתיות בהקשר של שינוי האקלים, היכרות עם גישות אתיות מרכזיות בנושא אדם וסביבה ומקומה של האתיקה בקביעת מדיניות, ניהול וחקיקה סביבתיים.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
יחידות הוראה מתוקשבות - שיעורים 9, 10

מבוא לשינוי אקלים
תחומי דעת: ביולוגיה, מבוא למדעיםיחידה זו נועדה לתת לתלמידים רקע מקיף על שינוי אקלים העולמי. ביחידה זו נעסוק בתופעות הממחישות את שינוי אקלים ונכיר את תוצא (אפקט) החממה ואת השפעתו על ההתחממות הגלובלית. נלמד על הגורמים להתחממות הגלובלית ונכיר את התחזיות הצפויות על פי מודלים לחיזוי אקלים, את המחלוקת סביב פרשנות הנתונים המדעיים והקשר בין פעילות האדם לשינוי אקלים. נעסוק בהיבטים מוסריים הקשורים לאחריות לפליטות גזי החממה ולסוגיות של צדק סביבתי בנושא, בפתרונות לשינוי אקלים ובקידום פעילויות לצמצום שינוי אקלים שבתחום השפעתם האישית של התלמידים. יש להביא בחשבון שנושא שינוי אקלים עלול לגרום לפחדים ולחרדות. לכן עלינו להיות קשובים לתלמידים ולתת מקום לביטוי רגשות וחששות. בשיעורים לא נדגיש את התרחיש הגרוע ביותר אלא את הפתרונות האפשריים וגם את המקום של הפרט להשפיע ולשנות. חשוב להציג גישה חיובית: יש לנו אפשרות ויכולת לשנות את המציאות.