דלג אל

אובדן מזון – מניעת בזבוז מזון

אובדן מזון – מניעת בזבוז מזון

שליש ממוצרי המזון בעולם אובד או מתבזבז בשלבים השונים החל מהגידול החקלאי, הקטיף, האיסוף, האחסון ועד למקרר הביתי.
לאובדן המזון השלכות חברתיות, כלכליות וסביבתיות נרחבות. מחקרים מראים כי צרכנים אחראים ל-45% מאובדן המזון בשווי הנאמד בכ- 20 מיליארד שקלים בשנה.

אובדן המזון גם מוביל לעליית מחירים ולהגדלת פערים חברתיים, לשחרור גז מתאן לאטמוספרה, לפליטת פחמן דו חמצני הגורם לזיהום ולהתחממות גלובלית, להגדלת כמויות הפסולת המוטמנות בקרקע ומזיקות לסביבה, לפגיעה במגוון הביולוגי ולעלויות שינוע והטמנה.

המזון האובד נמנע מאנשים רעבים הזקוקים לו. דף זה מכיל מגוון פעילויות מרתקות ופתרונות יישומיים שונים המקדמים מניעה וצמצום של בזבוז המתרחש כיום. עלינו להירתם כולנו ולאמץ מדיניות צריכה נכונה ומקיימת על כל המשתמע מכך.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
חזרה לראש הדף

סרטונים

"המפצח" ערוץ 10: תאריך תפוגה
"המפצח" ערוץ 10: תאריך תפוגה
ברקוד עם נוגה ניר נאמן: מזון פג תוקף
ברקוד: מזון פג תוקף
ריאיון עם מיכל ביטרמן
ריאיון עם מיכל ביטרמן
ארוחת גורמה מפח הזבל
ארוחת גורמה מפח הזבל
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.