חפש ב:

אובדן מזון – מניעת בזבוז מזון

אובדן מזון – מניעת בזבוז מזון

שליש ממוצרי המזון בעולם אובד או מתבזבז בשלבים השונים החל מדרך הגידול החקלאי, הקטיף, האיסוף, האחסון ועד למקרר הביתי.

לאובדן המזון השלכות חברתיות, כלכליות וסביבתיות. מחקרים מראים כי צרכנים אחראים ל-45% מאובדן המזון בשווי של 20 מיליארד שקלים בשנה. אובדן המזון גורם בין השאר לעליית מחירים ולהגדלת פערים חברתיים, לשחרור גז מתאן לאטמוספרה, לפליטת פחמן דו חמצני הגורם לזיהום ולהתחממות גלובלית, להגדלת כמויות הפסולת המוטמנות בקרקע ומזיקות לסביבה, לפגיעה במגוון הביולוגי ולעלויות שינוע והטמנה. המזון האובד נמנע מאנשים רעבים הזקוקים לו.

דף זה מכיל מגוון פעילויות מרתקות ופתרונות יישומיים שונים למניעה ולצמצום של בזבוז מיותר המתרחש כיום. הבה נירתם כולנו ונקרא לאימוץ מדיניות משמעותית בתחום!

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{c.label}}{{$last ? '' : ', '}}
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

סרטונים

"המפצח" ערוץ 10: תאריך תפוגה
"המפצח" ערוץ 10: תאריך תפוגה
ברקוד עם נוגה ניר נאמן: מזון פג תוקף
ברקוד: מזון פג תוקף
ריאיון עם מיכל ביטרמן
ריאיון עם מיכל ביטרמן
ארוחת גורמה מפח הזבל
ארוחת גורמה מפח הזבל
יש לכם רעיון?
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים-
שתפו ועזרו לתלמידים להיות מרוצים !

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.