אובדן מזון – מניעת בזבוז מזון

שליש ממוצרי המזון בעולם אובד או מתבזבז בשלבים השונים החל מדרך הגידול החקלאי, הקטיף, האיסוף, האחסון ועד למקרר הביתי.
לאובדן המזון השלכות חברתיות, כלכליות וסביבתיות. מחקרים מראים כי צרכנים אחראים ל-45% מאובדן המזון בשווי של 20 מיליארד שקלים בשנה. אובדן המזון גורם בין השאר לעליית מחירים ולהגדלת פערים חברתיים, לשחרור גז מתאן לאטמוספרה, לפליטת פחמן דו חמצני הגורם לזיהום ולהתחממות גלובלית, להגדלת כמויות הפסולת המוטמנות בקרקע ומזיקות לסביבה, לפגיעה במגוון הביולוגי ולעלויות שינוע והטמנה. המזון האובד נמנע מאנשים רעבים הזקוקים לו.
דף זה מכיל מגוון פעילויות מרתקות ופתרונות יישומיים שונים למניעה ולצמצום של בזבוז מיותר המתרחש כיום. הבה נירתם כולנו ונקרא לאימוץ מדיניות משמעותית בתחום!
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{c.label}}{{$last ? '' : ', '}}
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}