המרוץ הטכנולוגי שבו אנו חיים הביא את המערכות המכניות הקונבנציונאליות לקצה גבול היכולת על אף השיפורים המטלורגים אשר אפינו את הדורות האחרונים. מערכות מכניות החלו להשתפר תודות למערכות הבקרה אשר החלו להוות חלק בלתי נפרד מהטכנולוגיה המתפתחת. ניתן איפה לומר שכמעט ובכל תחום מהווה הטכנולוגיה הדיגיטאלית בסיס ליציבותן של המערכות המתקדמות. מערכות מכטרוניות חכמות אשר מהוות שילוב סינרגטי של אלקטרוניקה מחשבים ומכניקה מצריכות איש מכונות אחר מאיש המכונות המקובל, מכאן שבעצם ההתפתחות, נוצר מקצוע מקביל למערכות הנדסיות אשר מטפל במערכות משולבות חכמות.
מגמת הנדסת מכונות מקבילה למגמת למערכות ייצור משולבות אשר בקרת המכונות הינו המקצוע המוביל והעיקרי שבה. מקצועות המכטרוניקה, תרמודינמיקה טכנית ימית ומערכות תעופה מהווים את מקצועות ההתמחות אשר כל אחד מהם מהווה מקצוע מרתק העומד בפני עצמו. תלמיד הלומד במגמה מקבל כרטיס כניסה לעולם טכנולוגי מתקדם אשר לתוכו יוצקים נושאים תומכים כאיכות הסביבה, דילמות מוסריות, יכולת בחירה וביקורת אשר מאפשרים לעצב איש טכנולוגי רחב אופקים החושב בנוסף למסגרת פיתוחיו הטכנולוגים גם במושגים הומניים.
"יש איים של שינויים חינוכיים מרחיקי לכת המתחוללים בבתי הספר ובכיתות מסוימות שאי אפשר להתעלם מהם. אצלם, אם גם לא אצל הרוב, בהחלט מתחוללת מהפכה. הצלחות אלה מטילות אור חשוב על שאלת היחסים שבין טכנולוגיה ופדגוגיה".
סלומון, ג. (2000).
בהרצאה ודיון משותף בנושא אינטגרציה בין טכנולוגיה ופדגוגיה פדגוגיה וטכנולוגיה: מי מכשכש במי?
תלמידי המגמה המסיימים בהצלחה את לימודיהם במגמה זכאים לבונוסים במוסדות השונים להשכלה גבוהה.
קבלת מקדם הטבה (בונוס) בגין מקצוע המגמה משתנה בכל מוסד להשכלה גבוה. באחריות התלמיד להיכנס לאתרי הרישום במוסדות להשכלה גבוהה ולבדוק את הנושא. משרד החינוך לא אחראי על קבלת מקדם ההטבה (בונוס) במוסדות להשכלה גבוהה.