נושא טוב הוא נושא שניתן לפתח אותו לעומק ולרוחב. ניתן להעמיק בו, אולם הוא גם יכול להוביל לנושאים נוספים הקשורים אליו, ובסופו של דבר אלה אל אלה. נושא גרוע הוא נושא מצומצם המזמין עבודות אמנות בעלות מאפיינים סטריאוטיפיים ושבלוניים. לדוגמה ההבדל בין נושא כמו: מקורות חום ואור (נושא פתוח) לעומת הנושא: מדורת ל"ג בעומר (נושא סגור).
רצוי ששיעור האמנות יהיה סביב נושא. מעבר להתנסויות קונקרטיות הקשורות לחומרים ולטכניקות שונות באמנות חשוב לעגן את הנושאים בעולם התלמידים ובעולמות תוכן נוספים, כמו היסטוריה, תולדות האמנות, ספרות, ארכיטקטורה, קולנוע וטלוויזיה, ועוד.
נושא טוב הוא נושא המעורר סקרנות ומתייחס לחוויותיהם ולעולמם של התלמידים. רצוי להציגו באמצעות שאלה מרכזית, שהשיעור או הפעילות הן רק תשובה אחת אפשרית לה. שאלות כמו "מיהו גיבור וכיצד הוא נראה?" "אילו ניגודים אנו מכירים?" "איזה חלום היינו רוצים להגשים"? מזמנים תכנים ממקורות שונים ומהווים הזדמנות לביטוי תכנים מעולם הילד, צרכיו, חוויותיו והסביבה בה הוא חי. בבניית מאגר התשובות לשאלות חשוב לחשוף את התלמידים ליצירות אמנות ותרבות רלוונטיות, המציעות דרכי חשיבה מגוונות על נושאים אלה, תוך פיתוח הבנות מופשטות ורחבות לגבי "העולם".
חשוב לשלב אל תוך שיעור האמנות את תכני הלימודים השוטפים בכל שנה, כגון נושא שנתי, מעגל השנה, ערכים וכד'. זאת מבלי לוותר על קולו הייחודי של כל תלמיד.
הנושא של שיעור האמנות יכול למקד את תכנית העבודה השנתית שנגזרים ממנה תתי-נושאים לכל השנה, ויכול להיות נושא אחד מתוך שרשרת של נושאים, שהאחד מוביל לאחר. הנושא יכול להיות אקטואלי, או נושא שמתמקד במושגים ובתופעות באמנות ובתרבות חזותית, או נושא שמחובר לתוכנית הלימודים מתחום אחר (ספרות, היסטוריה, תנ"ך וכו'), או נושא הקשור למעגל הזמנים, לתופעות הטבע, לאדם, ועוד.