דלג אל

פארק גורן – נחל כזיב – מצפה הילה

לכל הטיולים
פארק גורן – נחל כזיב – מצפה הילה

אזור בארץ

גליל עליון.

על המסלול

המסלול מתחיל מתצפית המונפורט שבפארק גורן הנמצא מדרום לכביש 899 (כביש הצפון). הכניסה לפארק כ-500 מטרים מזרחה לקיבוץ אילון. מהתצפית המסלול (אדום) יורד אל נחל כזיב. במפגש עם הנחל יש שרידי חווה צלבנית. מדרום למסלול מתנשא מבצר המונפורט. המסלול נמשך מזרחה על דרך סלולה (ירוק 2236) החשופה בתחילתה ומוצלת בהמשכה. המסלול חוצה כמה פעמים את הנחל עד הגיעו לשרידי טחנת קמח. המסלול מתקדם בתוך צמחיית חורש וגדות, עצי דולב, בריכות מים ומפלונים. אחרי כקילומטר וחצי יש מפגש עם שביל שסימונו שחור העולה צפונה למושב גורן. כ-3 קילומטרים אחרי החווה המסלול מגיע לעין טמיר, מעיין הנובע מנקבה שבצלע ההר ולידו משטחי סלע ובריכות. מֵעין טמיר המסלול (ירוק) חוזר מערבה כ-350 מטרים בגדה הדרומית אל מסלול (שחור 2222) המטפס על הצלע הדרומית של הנחל בתוך חורש ים תיכוני עד סיומו על דרך כורכר (מצטלב עם שביל אדום 2225) קילומטר מערבה למצפה הילה (לא כפי שמסומן במפה). המסלול חשוף בחלקו. קיימת אפשרות אחרי כקילומטר על שביל שחור 2222 לפנות לשביל כחול (2223). המסלול הכחול על הר ברתות בין נחל כזיב (מצפון) ונחל ברתות (מדרום). בקטע זה המסלול מעגלי וחוזר אחרי כקילומטר וחצי למסלול השחור (2222).

נוף, טבע ונקודות חן

מצפה מונפורט, בריכות ומפלונים, צמחיית נחלים וחורש, עין טמיר.

דגשים והמלצות

מסלול בדרגת קושי קלה עד בינונית המשלב הליכה בערוץ עם צמחיית נחלים, חורש ים תיכוני, חציית הערוץ כמה פעמים (חל איסור ללכת במים) והגעה למעיין ולבריכות. בימי גשם יש להיזהר בירידה. אפשר ללכת במסלול בשני הכיוונים. מפגעים בטיחותיים לאורך המסלול: אין לטפס ולהיכנס למבנה החווה הצלבנית ולטחנת הקמח. סכנת החלקה בקרבת המפלונים והבריכות. אין להיכנס בחורף לנקבה בעין טמיר. יש לבדוק את גובה המים בנקבה. סכנת החלקה על משטחי הסלע ליד עין טמיר. משך ההליכה כ-5 שעות כולל הר ברתות. מועד אחרון לכניסה כ-6 שעות לפני החשכה. אם נכנסים לנקבה יש להוסיף כשעה.

נושא המסלול

טחנת קמח - אנרגיית המים, צלבנים, צמחיית נחלים.

אפיון המסלול

נחל צונן, טחנת קמח, חווה צלבנית

שימו לב!

המידע המוצג במרחב זה הוא לצרכים פדגוגיים בלבד.

המלצה ללימוד תחומי דעת במסלול

גאוגרפיה - אדם וסביבה

  • גבולות ישראל (כיתות א'-ו')
  • התיישבות (כיתות א'-ו')
  • אזורי אקלים בישראל (כיתה ו')

מדע וטכנולוגיה

  • חומרים תכונות ושימושים (כיתה ב')
  • מאפייני חיים וצרכים לקיום יצורים בסביבה. (כיתה ב')
  • המגוון בטבע: בעלי חיים (כיתה ב')
  • המגוון בטבע: סביבות חיים (כיתה ב')
  • השפעת האדם על הסביבה (קיימות) (כיתה ב')
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

חניון נחל מערות – מצפה עופר
אזור בארץ: כרמל וסביבתו
תחומי דעת קשורים: ביולוגיה, גאוגרפיה - אדם וסביבה, לימודי ארץ ישראל
נחל עיון (התנור)
אזור בארץ: רמת הגולן
תחומי דעת קשורים: גאוגרפיה - אדם וסביבה, לימודי ארץ ישראל, מדע וטכנולוגיה
פארק לכיש אשדוד – מגשר הכניסה לעיר אל צומת הנמל ועד חוף הים
אזור בארץ: מישור החוף
תחומי דעת קשורים: גאוגרפיה - אדם וסביבה, מדע וטכנולוגיה, מדעי הסביבה
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.