מרחב מקוון לניהול הלמידה הדיגיטלית.
המרחב מאפשר יצירת כיתות וירטואליות בהן ניתן לשתף חומרי למידה, להקצות משימות, לתת משוב לתלמידים ולעקוב אחר ההתקדמות שלהם.
גוגל קלאסרום - Google Classroom
חזרהמרחב כיתתי דיגיטלי
למידה בסביבות ענן
המרחב הכיתתי הדיגיטלי מהווה סביבת למידה דינמית ונגישה להעשרת תהליכי הלמידה:
- ניהול משימות והודעות:
מורים יוצרים ומנהלים משימות בצורה פשוטה ונוחה, תוך הגדרת תאריכי הגשה והעלאת קבצים נלווים.
תלמידים מגישים את המשימות במרחב הקלאסרום, והמורים יכולים לתת הערות, משוב או ציון. - שיתוף חומרי למידה:
מורים מעלים מסמכים, מצגות, קישורים, סרטונים ועזרי למידה לשימוש התלמידים. - תקשורת בין מורים לתלמידים:
המרחב מאפשר תקשורת ישירה בין המורים לתלמידים באמצעות הודעות פרטיות או כלליות.
ישנו מרחב לדיונים כיתתיים שבו התלמידים יכולים להגיב ולשאול שאלות על תכנים שהועלו. - שילוב עם כלי גוגל אחרים:
המרחב משתלב עם כלים אחרים של Google כגון Google Docs, Google Sheets, Google Slides ועוד. התלמידים יכולים לערוך ולשתף מסמכים ומצגות ולהגיש בצורה פשוטה במרחב הכיתתי.
למידה במרחב הקלסרום משלבת טכנולוגיות מתקדמות ושיטות הוראה חדשניות, שמאפשרות גישה למגוון רחב של חומרי למידה ותומכות בתהליך הלמידה האישי והקבוצתי.
- גישה לכלים וחומרי למידה דיגיטליים: יישומונים, סרטונים, מצגות אינטראקטיביות, פודקאסטים.
- מתן משימות אישיות וקבוצתיות על ידי המורה, מעקב אחר התקדמות תלמידים.
- יצירת הזדמנויות ללמידה שיתופית בין תלמידים ולמידת עמיתים.
- התנסויות בפעילויות אוריינות דיגיטלית בקרב התלמידים.
שאלות ותשובות על גוגל קלאסרום
לפתיחת מרחב דיגיטלי כיתתי עבור תלמידים, יש להשתמש בחשבון Google Workspace for Education. חשבון זה מספק את הכלים הנדרשים לניהול כיתות דיגיטליות, כולל ניהול משימות ושיתוף חומרי לימוד, תוך שמירה על סביבה מאובטחת עבור התלמידים. כניסה לסביבת הענן לפי מחוז.
מרחב הקלאסרום מאפשר ניהול של כל חומרי הלמידה, המטלות והתקשורת עם התלמידים במקום אחד. המורים יכולים לתזמן מטלות, לעקוב אחר הגשות, לתת משוב מיידי וליצור סביבת למידה דיגיטלית מאורגנת.
במרחב הדיגיטלי הכיתתי ניתן ליצור מגוון רחב של משימות לתלמידים, כגון מטלות שיכולות לכלול קבצים או קישורים (כולל סרטונים), שאלות שמעוררות שרשורי תשובות ודיונים ממוקדים, חומרי קריאה או צפייה עם משימות נלוות, חידונים, בחנים ועוד.
המורה יכול לצפות בשלבי ההגשה, להעניק ציון ומשוב על תוצרי התלמידים. בנוסף, המערכת מאפשרת למורה לעקוב אחר התקדמות התלמידים ולהתאים את ההוראה לצרכיהם.
במרחב הדיגיטלי, ישנן מספר דרכי התקשרות בין המורה לתלמידים. המורה יכול לשלוח הודעות לכל הכיתה או הודעות אישיות. בנוסף, המורה יכול לפרסם משימות עם הנחיות והודעות, שהתלמידים מקבלים עליהן התראות. המורה יכול גם להגיב על שאלות ותשובות של התלמידים.
בנוסף, המורה יכול לקבוע פגישות מקוונות באמצעות Google Meet. הקישור למפגש מוטמע במרחב הקלאסרום.
בוודאי. דרך ההתחברות היעילה והמאובטחת ביותר למפגשי המיט היא ישירות מתוך המרחב הדיגיטלי קלאסרום. כפתור ה-“Meet” המובנה במרחב (תחת לשונית "עדכונים"), מאפשר חיבור ישיר לפגישות ללא צורך בקישורים נפרדים. כניסה זו מבטיחה שרק תלמידים ומורים שלהם גישה למרחב ה קלאסרום יוכלו להתחבר לפגישות.
בחשבון ארגוני מספר המשתתפים המרבי בכיתה (מורים ותלמידים ביחד) הוא 1000. מספר המורים המרבי שיכולים להשתתף בכיתת קלאסרום הוא 20. להגדרות נוספות של קלאסרום בחשבון ארגוני.
כן, ניתן לשכפל מרחב כיתה ב Google Classroom בקלות. שכפול כיתה הוא כלי שימושי עבור מורים המלמדים שיעורים דומים או עבור התחלת שנת לימודים חדשה. ניתן לשכפל כיתה שלמה או חלקים נבחרים ממנה (משימות או חומרים).
תהליך ההעתקה פשוט: בפתיח הכיתה לוחצים על שלוש הנקודות, בוחרים באפשרות "העתקה" ומגדירים את הפרטים של הכיתה החדשה. חומרי ההוראה ותכני הכיתה יעברו למרחב החדש, התלמידים לא יעברו אוטומטית.