דלג אל

תזונה ובריאות - יסודות ואכילת יתר

לקטלוג הקורסים
תחום דעת:
ביולוגיה
סוג הקורס:
MOOC
מוכר לבגרות:
לא
שפה:
אנגלית
שכבות גיל:
ח, ט, י, יא, יב
פלטפורמה:
edx
משך הקורס:
8 שבועות
פותח ע"י:
Wageningen University
הערה: על המורה ללמוד את הקורס How2MOOC לפרטים נוספים

תיאור הקורס

תזונה ובריאות - יסודות ואכילת יתר
מרצה: Sander Kersten Professor, Division of Human Nutrition

למזון נודע תפקיד מרכזי בחברתנו אך רק מעטים מבינים מה הוא עושה בפועל לגופנו. בקורס תוכלו ללמוד על תזונה ועל כיצד דיאטה משפיעה עמוקות על הבריאות שלנו בהווה ובעתיד. זהו קורס מבוא לתזונה העוסק בקשר בין תזונה ובריאות האדם בדגש על בעיות בריאות הנובעות מתזונת יתר.

בקורס זה פרופ' סנדר קרסטן מאוניברסיטת וושינגטון יציג בפניכם את הכימיה של שלושה אבות מזון: שומנים, פחמימות וחלבונים. תלמדו כיצד הם נספגים, מאוחסנים והופכים מקור לאנרגייה ותוכלו לגלות כיצד סוגים שונים של שומנים, פחמימות וחלבונים משפיעים על בריאות האדם.

כמו כן יבחן הקורס את נושא ההומאוסטזיס אנרגייה והפיקוח על משקל הגוף ויתייחס בהרחבה להשמנת יתר. לבסוף תתוודעו אל שיטות מחקר ומחקרי תזונה.

לא נדרש מידע מוקדם. השלמת הקורס תקנה לכם כלים נחוצים להבין ולשקול טוב יותר את עומס המידע על תזונה ובריאות.

הקורס NUTR101x נמנה עם הסדרה 'תזונה - מזון לבריאות' של אוניברסיטת וושינגטון. קורס ההמשך מתמקד בתת-תזונה. חפשו: תזונה ובריאות חלק 2.

אולי תתעניינו גם ב...

Early Christian Outlook and its Jewish Matrix
Christianity as born out of Judaism: What is meant by it? No consensus among scholars. This Hebrew University course offers you a Jerusalem viewpoint.
הבנה של צמחים
קורס זה יציג נקודת מבט מסקרנת ותקפה מדעית בשאלה כיצד צמחים חווים בעצמם את העולם – מהצבעים שהם רואים ועד לתחושות שהם חשים.
מבוא לשפת הפייתון
בקורס תלמדו לתכנת בתוכנת Python צעד אחר צעד.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.