50 שנה לאיחוד ירושלים במבט עיצובי חוקר - סאונד
פרויקט של התלמידות: אפרת אמדדי, תהילה בצלאל, ספיר שר-אבי
בהנחיית המורה: תמר שוורץ
אולפנית ישורון פתח-תקוה, מגמת אמנויות העיצוב
פרויקט ״סאונד-משהו טוב קורה ברחוב״
לרגל 50 שנה לאיחוד ירושלים עסק פרויקט הגמר של מגמת העיצוב בחקר העיר ירושלים תרבותה וייחודה, והתמקד בשאלה: כיצד ניתן להעלות את מעמדם של נגני הרחוב בעיר ירושלים ובחברה הישראלית בכלל ממעמד של קבצנים למעמד של אומנים מוערכים ?
מטרת הפרויקט היתה לעורר בקרב עוברי האורח בעיר הערכה כלפי נגני הרחוב והכרה בכישרונם - ומתוך כך להביא להעלאת מעמדם ולשיפור תנאיהם וזכויותיהם. הפתרון שנבחר במסגרת הפרויקט היה הקמת "אגודת נגני הרחוב בירושלים" שתפעל בעצה אחת עם עיריית ירושלים ותדאג למיתוג ולפרסום של נגני הרחוב ברחבי העיר ולשיפור תנאיהם הפיסיים והכלכליים. בזכות פועלה, צפויה נגינת הרחוב להפוך למקצוע מכובד המהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות בישראל.
במסגרת הפרויקט התלמידות ערכו מחקר על תופעת נגני הרחוב. מחקרן העלה כי ברחבי העולם, שלא כמו בישראל, נגני הרחוב זוכים להערכה ולכבוד ונתפסים אומנים לכל דבר וענין המפיחים שמחה וקסם ברחובות. התלמידות בחנו גם את המראה החיצוני של נגני הרחוב בארץ ובעולם, את סגנון לבושם הססגוני ואת כלי הנגינה שלהם. כמו כן התוודעו אל סמלילים ('לוגואים') שונים מעולם המוסיקה.
בתום תהליך החקר בחרו התלמידות שם לפרויקט: "סאונד - משהו טוב קורה ברחוב", ועיצבו כרזות, שלטי רחוב, פליירים ודפי לוגו בסלוגן: "הרחוב עוצר מלכת", תוך הקפדה על קו עיצובי אחיד.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}