בישול ישראל
פרויקט הגמר של התלמידה: לורי עובדיה
המורה המנחה: רחלי כהן
אולפנת צביה יצירתית ירושלים
על הנושא השנתי
שם הנושא הוא בישול ישראל והוא משקף מושג הלכתי המציין בישול שנעשה על ידי יהודי. הפרויקט עוסק בקיבוץ גלויות דרך סיפורן האישי ומתכוני אוכל של סבתות מעדות שונות.
התלמידה לורי עובדיה החליטה לתאר את דמות סבתה באמצעות רכיבי מזון המרכיבים את המתכון ובדרך זו לשדר את החמימות של בית סבתא.
ספר מתכונים – ניחוחות מבית סבתא
התלמידה לורי בחרה לבטא את נושא קיבוץ הגלויות באמצעות ספר מתכונים של עדות שונות, ספר בו מאוגדים מתכונים של נשים מעדות שונות , סיפור חייהן ועלייתן ארצה בחירתה של לורי משולבת בסיפור חייה "עליתי לארץ עם משפחתי בגיל שנתיים. זכיתי לעלות לארץ עם הוריי ואחותי. רבים מבני משפחתי - סבתי, דודיי ובני דודיי - לא זכו עדיין לעלות לארץ".
את הדמויות יצרה באמצעות חומרי מזון שונים מתוך המתכון בהדבקה על התמונה המקורית. את התוצרים צילמה והדפיסה לכרטיסי מתכון ובגב כל כרטיס מתואר סיפור חייה של הסבתא כשברקע תמונת ארץ הולדתה. הכרטיסים נארזו בקופסא "רציתי לארוז את הכרטיסים בצורה שתמחיש את החוויה ותנציח את הזיכרון....הזיכרון שמור בקופסא כמו זו שבהן הסבתות היו שומרות תמונות מהעבר."
במצגת מטה ניתן לראות את תהליך העבודה של לורי. הפרויקט זכה במקום ראשון בתחרות עיצוב כחול לבן תשע"ב של מגמות אמנויות העיצוב.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}