השנה, תשפ"ד, אנו מזמינים אתכם, תלמידי מגמת עיצוב, להשתמש בכוחו של העיצוב להאיץ את המעבר לחברה בת קיימא הוגנת וצודקת. הגיעה העת "לעצב כשצריך", להתמקד במתן פתרונות לבעיות מורכבות באופן שמביא בחשבון את צורכי האדם כערך מרכזי בתהליך העיצוב. זו הזדמנות להעמיק בערכים של חדשנות, בהירות, יעילות, צניעות, אותנטיות, עמידות לאורך שנים, כתחליף ל"אופנתיות", ולהתמקד בתהליך יצירה השואף לאיכות: איכות אסתטית, איכות חומרית ואיכות בתהליכי ייצור. זו הזדמנות לשאול שאלות ולנקוט עמדה אקטיבית בנוגע למציאות היום ולעתיד הנוגעת ל"תרבות הצריכה".
השנה, תשפ"ד, בפרויקט ייחודי זה נחבור במשרד החינוך - המגמה לאומנויות העיצוב והפיקוח על יישום זכויות הילד לשיתוף פעולה עם "הסנטר פארק" - המרכז לקיימות עירונית על גג דיזנגוף סנטר ו"הרשת הירוקה". הפרויקט מיועד לתלמידי מגמת אומנויות העיצוב בכל ההתמחויות. עיצוב מוצר, עיצוב גרפי, אינטראקטיב, קרפטס.
נושא שנתי
חזרהפרויקט שנתי תשפ"ד: צריכ.ה #תרבות הצריכה
פרויקט שנתי תשפ"ג: אוכלים טוב! על אוכל, קיימות וחדשנות
בשיתוף עם המשרד לזכויות הילד במשרד החינוך
השנה, אנו מזמינים אתכם, תלמידי מגמת עיצוב, בשיתוף תלמידים מהעולם, להתבונן על עולם המזון וללעוס אותו טוב טוב:). אנו מזמינים אתכם לבחון, באיזו מידה האוכל המוגש בסביבתכם הקרובה והרחוקה משרת את הצרכים של הדור הצעיר בני חודש עד גיל 18, מתוכנן לרווחת כל ילד.ה. באיזו מידה הוא זמין לכל ילד או משפחה, באיזו מידה הוא משרת את יעדי האו״ם על פי אתגרי החברה, הסביבה וההתפתחות הטכנולוגית.
יחד נתבונן על קהילות, הרגלים, בריאות ותרבות. נבחן תהליכי ייצור, טכנולוגיות חדשות, אריזות, שיווק ושינוע. נתבונן על ניצול ובזבוז מזון. נבדוק "מה יש לנו בצלחת" באמפתיה רבה והרבה מעוף ונבחן אילו הזדמנויות מבט זה מזמן לנו.
כמידי שנה, אנו סומכים על המבט האחראי והחדשני שלכם על הסביבה הקרובה אליכם ועל המעגלים הרחבים. יש לכם הזדמנות להצביע על אתגרים, להציע פתרונות ולהשפיע!
אז קדימה… האוכל מתקרר:)
למי מיועד הפרויקט?
הפרויקט מיועד לתלמידי מגמת אומנויות העיצוב בכל ההתמחויות. עיצוב מוצר, עיצוב גראפי, אינטראקטיב, קרפטס.
צוות הפיקוח ילווה את הפרויקט בתקווה כי השנה נקיים תערוכה של בוגרי כיתה י"ב תשפ"ג.