דלג אל

תרגול ומאגר שאלות

ויזואליזציה באקסל

אקסל הוא הכלי הפופולרי והשימושי ביותר לניתוח נתונים. ישנם כלים רבים ומגוונים אשר ניתן להשתמש בהם לצורכי ניתוח נתונים. רוב הכלים כוללים שימוש בשפות תכנות וקוד. לעומתם, אקסל הוא כלי אינטואיטיבי ופשוט מאוד, שכמעט לא מצריך שימוש בשפת קוד. היתרון הגדול שלו על פני כלים אחרים הוא בוויזואליות שלו – באקסל ניתן לראות בקלות את כל הנתונים שלנו, וכאשר רואים את הנתונים בעיניים קל יותר לנתח אותם ולהפיק מהם תובנות. התלמידים ילמדו לימוד מעשי כיצד לנקות נתונים, לטייב נתונים, לנתח אותם ולהציגם באמצעות גרפים. התלמידים יתנסו בשימוש בפונקציות ובפקודות באקסל, ילמדו כיצד להשתמש במדריכים של אקסל ואיך למצוא פתרונות לאתגרים בניתוחי נתונים.

תרגילי אקסל של המורים


בפרק זה נלמד על:

1. עיצוב מותנה
2. טבלת ציר
3. גרפים והיסטוגרמה
4. הכנת דשבורד

שיוך למרכיב ונושא בתוכנית הלימודים

מרכיב בתוכנית
נושא מרכזי
אקסל
חזרה לראש הדף

מאגר השאלות של המורים


האתר הוא מאגר של שאלות ודפי עבודה ענק אשר נוצר ונבנה על ידי מורים שלמלמדים במגוון רחב של בתי ספר מהארץ ומהעולם. השאלות במאגר נמצאות בשימוש עלי-ידי תלמידים הלומדים מקצועות שונים, במגוון גילאים ובכל הרמות, החל משאלות בסיסיות למתחילים ועד לשאלות המתאימות למבחני בגרות ומבחני גמר אוניברסיטאיים.

חזרה לראש הדף

ערוצי למידה עצמית

אולי תתעניינו גם ב...

קבלת החלטות
decision making - קבלת החלטות
היכרות עם מידע ונתונים
Introduction to Data and information - היכרות עם מידע ונתונים
קורס מבוא למידע ונתונים - חלק א
Preface to Data and information - קורס מבוא למידע ונתונים
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.