חלוקת שעות במקצוע התמחות
חלוקת השעות ללימודי ההתמחות מערכות אלקטרוניות (סמל מקצוע 11.40) בכיתות י"א ו- י"ב
חלוקת שעות – לימודים עיוניים והתנסותיים בחלופות השונות במסגרת לימודי ההתמחות לכיתה י"א ו-י"ב
רציונל כללי למקצוע ההתמחות
- טיפוח לומד בעל הכוונה עצמית
- חינוך לחשיבה במסגרת למידה מבוססת פרויקטים
- טיפוח מיומנויות עבודת צוות
- מיקרו בקרים או שפת VHDL
- מעבדת פרויקטים
- נושאי חלופה
- אלקטרואופטיקה
- מערכות בקרה ממוחשבות ורובוטיקה
- הנדסה ביו רפואית
- תקשורת במערכות אלקטרוניות
- לוחמה אלקטרונית
תוכנית ייחודית באישור המפמ"ר
- המקצוע "נושאי החלופה" הנלמד 90 שעות בכיתה יא' ו-90 שעות בכיתה יב' מרכז את החלק התיאורטי של מקצוע ההתמחות.
- המקצוע "מיקרו-מעבדים" הנלמד 90 שעות בכיתה יא' ו-90 שעות בכיתה יב' מרכז למידה לעומק של מספר מעגלים אלקטרוניים משולבי תוכנה המיישמים עקרונות במקצוע ההתמחות.
- בית הספר רשאי לבחור את סביבת העבודה המרכזית לפרויקט (מיקרו-בקר או כרטיס פיתוח ל-VHDL) בהתאם לכך ילמד התלמיד לחבר התקני חורמה המשלבים עקרונות מתחום ההתמחות.
- קיימות ערכות פיתוח שונות למעבדים שונים מחברות שונות בעלות מאפיינים מגוונים. מומלץ שבית הספר ייבחר את ערכת הפיתוח המתאימה לו שתשמש כרכיב המרכזי בעבודת הגמר או בפרויקט הגמר. מומלץ שאותה סביבת פיתוח תלמד החל מכיתה י' במסגרת לימודי התוכנה כחלופה של ה-30% של לימודי המקצוע המוביל.
- מעבדת הפרויקטים הנלמדת בכיתה יב' בהיקף של 180 שעות, מרכזת הן את הרקע התיאורטי וההתנסותי הנלמדים במסגרת לימודי החלופה והן את הנושאים הנלמדים במסגרת במקצוע "מעבדים" לכדי עבודת גמר המדגימה יישום של הידע הנלמד על ידי התלמיד.