דלג אל

יום זכויות האדם הבין-לאומי בשעת חינוך

יום זכויות האדם הבין-לאומי בשעת חינוך

ב-10 בדצמבר 1948 התקבלה באו"ם ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם. זו ההגדרה הבין-לאומית הראשונה של זכויות האדם, ומאז מצוין 10 בדצמבר כיום זכויות האדם ברחבי העולם. ההכרזה פותחת בהצהרה כי כל בני האדם נולדו בני חורין ושווים בערכם ובזכויותיהם ומפרטת בשלושים סעיפים את זכויות האדם, ובהן הזכות לחיים, חירות וביטחון אישי, איסור על עבדות ועל עינויים או עונשים אכזריים, חופש הביטוי, הדת והאמונה. ההכרזה היא מקור השראה לפעילות בתחום זכויות האדם והיא נחשבת כמסמך הבסיסי המגדיר את מכלול זכויות האדם המוכרות.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

פעילויות תלמידים

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

יום הרצל בשעת חינוך
"בבאזל ייסדתי את מדינת היהודים" בנימין זאב הרצל, עיתונאי, משפטן, סופר, מחזאי ומדינאי יהודי. מפתח רעיון הציונות המדינית ומייסד הציונות כתנועה לאומית-מדינית ממ...
יום האחדות: בסימן אחדות ושותפות - בשעת חינוך
יום האחדות במערכת החינוך הוא מהלך חינוכי שנועד לטפח את האחדות ואת הסולידריות בחברה הישראלית
השבוע הלאומי לגלישה בטוחה ברשת בשעת חינוך
חלק גדול מהתקשורת הבין-אישית וההמונית, על מרכיביה השונים, מתרחש באמצעות הרשתות החברתיות והאינטרנט. כאשר רבות מן האינטראקציות מתקיימות ברשתות החברתיות במקום ב...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.