דלג אל

אנטישמיות

אנטישמיות

בתקופת ימי הביניים בני אדם הוגדרו על פי דתם. ליהודים וליהדות היה בתקופה זו מעמד נחות ושנוא. שנאת ישראל היתה קיימת משחר ההיסטוריה, לעיתים היא הגיעה עד לכדי מסעות גירוש ורצח המוני אבל בדרך כלל אפשרה קיום נסבל. במאה ה-19 הפכה שנאת ישראל ל'אנטישמיות' - מושג חדש ששאב את עוצמתו מהגילויים המדעיים. בעקבות התפתחות המדע והטכנולוגיה הדת החלה לאבד את מעמדה בחברה ואיתה גם שנאת הדת. האנטישמיות לעומת זאת גייסה את התפיסות המדעיות על הבדלים בין גזעים ותרבויות וסימנה את היהודים כגזע נחות ולא ראוי. ההשלכות של המעבר משנאת ישראל לאנטישמיות, משנאת הדת לשנאת הגזע - היו הרות אסון.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

העלייה הראשונה
בשנת תרמ"ב התקבצו ועלו ארצה מפאת נגב וירכתי צפון, מתימן, מרומניה ומבוכרה משפחות וקבוצות שמטרתן הייתה להיאחז באדמת הארץ, לעבדהּ, לשומרהּ ולהוציא ממנה מחייתם, ...
הסכם השלום עם מצרים
ארבע שנים בלבד לאחר מלחמת יום הכיפורים בה נלחמו צבאות ישראל ומצרים זה נגד זה, נחת מטוסו של נשיא מצרים אנואר סאדאת בארץ. ביקור זה היווה את תחילתו של תהליך השל...
ל"ג בעומר - בין אבל לשמחה
ל"ג בעומר מתואר במסורת היהודית יום שמחה מאחר שביום זה פסק מותם במגפה של תלמידי רבי עקיבא
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.