דלג אל

חדשות מדע מהארץ ומהעולם

חדשות מדע מהארץ ומהעולם

כאן מרוכזות כל הכתבות המדעיות והידיעות העדכניות בתחום התקדמות המדע והטכנולוגיה.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
חזרה לראש הדף

נגיף הקורונה

נגיף הקורונה

פעילות לתלמידים 

נגיף הקורונה, בריינפופ (כיתות ז-ט)
סרטון ופעילות על נגיף הקורונה החדש שהתפרץ בעיר ווהאן בסין בסוף 2019 והחל להתפשט בעולם

קישורים

סרטונים

הרצאות מצולמות 

חזרה לראש הדף

חדשות חלל

הנחיתה על מאדים

סרטונים

חזרה לראש הדף

סימולציה של מערכת השמש

אפליקציה המדמה את מערכת השמש, שמי הלילה והחלל החיצון בזמן אמת, עם מיקומים מדויקים של אובייקטים והרבה עובדות מעניינות (ניתנת להורדה לפלאפון ולמחשב)

חזרה לראש הדף

טבע ובעלי חיים

טבע ובעלי חיים

סרטונים

חזרה לראש הדף

קיימות ואיכות הסביבה

קיימות ואיכות הסביבה
חזרה לראש הדף

רפואה ובריאות

רפואה ובריאות
חזרה לראש הדף

בוטניקה

בוטניקה

 

חזרה לראש הדף

מדע כללי

מדע כללי
  • הפסאודו מדע משתלט על המדיה החברתית באמצעות חדשות כזב ומסכן את כולנו - מחקר חדש מדגיש את תפקיד המפתח של השימוש במדיה חברתית בהפצת מידע המטעה אנשים לחשוב שמדובר במדע.
  • כיצד מדענים משתמשים בסטטיסטיקה, במדגמים ובהסתברות כדי לענות על שאלות מחקר - סטטיסטיקה מאפשרת לנו להסיק מסקנות מאוסף נתונים, ולעיתים קרובות היא מכונה “מדע הנתונים”. היא גם יכולה לסייע לאנשים בתעשייה לענות על שאלות המחקר או השאלות העסקיות שלהם, ויכולה לחזות תוצאות
  • כיצד קרח נוצר בים? איך נוצר קרח ומה קובע כיצד הוא נראה בסופו של דבר?
  • יצורים חיים שהם גם צמחים? "צמחים" מיקרוסקופיים רבים (פיטוֹפלנקטוֹן) יכולים לטרוף בדיוק כמו חיות, והרבה “חיות” מיקרוסקופיות (מיקרוֹ-זוֹאוֹפלנקטוֹן) יכולות לבצע פוטוסינתזה בדיוק כמו צמחים!
  • תא לחץ לדגים - לרוב הדגים יש שלפוחית שחייה מלאה בגז שתתפוצץ אם מוציאים אותם לפני המים. משכך פותח תא לחץ מיוחד שמאפשר להביא דגים לפני המים בלי לפגוע בהם
  • איינשטיין הגורו והקורונה - המגפה העולמית של השנתיים האחרונות עוררה מחדש את השאלה למי הציבור מעדיף להאמין, בייחוד בתקופות משבר – למדענים, למנהיגים רוחניים או לווטסאפ?
  • המחקרים החדשים ביותר: מהנשמדע 11.3.22 - למלך הדינוזאורים מצטרפים המלכה והקיסר, חולה פוליו ראשון בארץ מאז שנות השמונים, קרציות ממשיכות לחיות גם שמונה שנים ללא מזון, ועוד.
  • האגוזים שנולדים עם אגוז זהב בפה - הורשה של רכוש ומעמד אינה ייחודית לבני אדם: בעלי חיים רבים מעבירים מדור לדור טריטוריות, קנים, מיקום חברתי וקשרים חברתיים, ואפילו ידע. כך נוצרים פערים כלכליים בעולם החי.
  • מלחמות הקריספר: נצחון למכון ברוד - בית המשפט הכריע סופית בקרב הבעלות על הפטנט המקורי של טכנולוגיית העריכה הגנטית פורצת הדרך. מעבר ליוקרה, מדובר בנכס ששווה מיליארדי דולרים.
  • חידון - שטיפת מוח - מי הישראלית היחידה שזכתה בפרס טיורינג? איזו תרופה פיתחה רות ארנון? ומי החוקרת שתאי הגזע שלה הגיעו לחלל? טריוויה מדעית ליום האישה.
  • חלבונים, מתכות וראשית החיים - מה היו המולקולות הראשונות בכדור הארץ בתחילת המסע מן הדומם אל החיים כפי שהם מוכרים לנו? לפי מחקר חדש, התשובה היא מתכות ומקטעי חלבון קצרצרים.
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

העשרה - יום הסוכרת הבין לאומי
יום הסוכרת הבין-לאומי הראשון צוין ב-14 בנובמבר 1991. יום זה נקבע בידי האגודה הבין-לאומית לסוכרת וארגון הבריאות העולמי בעקבות העלייה באבחון סוכרת ברחבי העולם
העשרה - הישגים לתפארת מדינת ישראל
ישראל הגיעה להישגים יוצאי דופן ביחס למדינות אחרות בנות גילהּ. בישראל המציאו ופיתחו כלים מדעיים וטכנולוגיים רבים לשיפור איכות החיים לפרט ולחברה.
תורשה
תפקידו התורשתי של הדנ"א הוא החזקת המידע הדרוש לתא כדי לבנות מולקולות חלבון לפי הצורך. התהליך המתנהל לפי הוראת הדנ"א נקרא סינתזה חלבונית, והוא מתרחש באברוני ת...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.