דלג אל

יום זכויות הילד

יום זכויות הילד

הרעיון שלי

לרגל יום זכויות הילד הבין-לאומי, המצוין כמידי שנה ב-20 בנובמבר, הכינו המורות מור קנדי ושירי כרמון מערך שעור יצירתי במיוחד, שנועד להמחיש לתלמידים את המושג "זכות" ולהכיר להם את זכויותיהם הבסיסיות בתחומי החיים השונים.

מור קנדי היא בעלת תואר שני בחינוך מיוחד, מחנכת בבית ספר בטב"ע לתלמידים עם לקויות למידה מורכבות ומורה פרטית להוראה מתקנת בתל אביב. היא מנהלת בלוג ודף פייסבוק בהם היא מפרסמת את חומרי הלמידה המקוריים שהיא מכינה.

שירי כרמון היא מחנכת כיתה ה' בחינוך מיוחד בבית הספר "נעורים" בקריית ביאליק, המאמינה כי למידה מוצלחת ויעילה היא כזו המשלבת אתגר, הנאה, יצירתיות ודמיון. 

 השיעור שהכינו מור ושירי נפתח בכתיבת ההגדרה "זכות" על הלוח:

"רְשוּת, שהחברה או השלטון נותנים לאדם"
(מילון ספיר- איתן אבניאון, תל אביב 1999)

על רקע ההגדרה מציגים בפני התלמידים סטטוס הנחזה להיות סטטוס שפורסם בקבוצת הפייסבוק של ממשלת ישראל (אשר "זוייף" כמובן על ידי מור קנדי) וזו לשונו :

 

יום זכויות

סביב הסטטוס מנהלים דיון בשאלות: האם הממשלה בעלת סמכות לצאת בהחלטה כזו? מהן זכויות הילדים ומדוע הם זקוקים לזכויות כאלו? מה ההבדל בין זכויות של ילדים לזכויות של מבוגרים?

בהמשך, מחלקים לתלמידים איורים שונים והיגדים של זכויות ילדים הלקוחות מתוך האמנה הבין-לאומית לזכויות הילד משנת 1989. על התלמידים להתאים בין האיור לבין הזכות או הזכויות אותן הוא מתאר. סביב כל איור מנהלים דיון אודות חשיבות הזכויות אותן הוא מגלם, האופן בו ניתן לפגוע בזכויות אלו וכיצד יש לנהוג כאשר הן אכן נפגעות.

 

 

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

מהמטבעות בתקופת החשמונאים ועד לשטרות החדשים בישראל
מה עדיף, לשלם בשטר או בשק של תרנגולות? מדוע החשמונאיים ייצרו מטבעות משלהם? מהם הסימנים בעזרתם נוכל לגלות שטר כסף מזויף? מה הקשר בין משוררים לשטרות כסף? כל זא...
70 עובדות על ישראל
לרגל הנושא השנתי של שנת הלימודים תשע"ח- חגיגות השבעים למדינת ישראל- הכינה שירי כרמון, מחנכת כיתה ה' בחינוך מיוחד בבית הספר "נעורים" בקריית ביאליק, כרטיסיות ש...
מעגלי שייכות
כל אדם משתייך במהלך חייו למעגלים שונים: מעגל משפחתי, מעגל חברתי, מעגל כיתתי, מעגל לאומי ועוד. על מנת להמחיש לתלמידים בכיתות הנמוכות את המושג "מעגלי שייכות" ו...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.