זהו מסע רב תחומי בעקבות ההמנון הלאומי העוקב אחר שורשי ״התקווה״ מן המקורות אל ה״כאן ועכשיו״. הספר מלוּוה בשני תקליטורי שמע ובהם קטעים נדירים מביצועים היסטוריים של ההמנון ושל המקורות המוזיקליים שלו. מובאת הרחבה מפורטת למורה למוזיקה ועוד הרחבות למורים למקצועות נוספים. כל אחד מפרקי הספר מלוּוה בשאלות ובהצעות לפרויקטים לתלמידים במטרה לעודד הזדהות, מעורבות ומחויבות להמנון הלאומי ולערכיו. הספר הוא פרי תחקיר רב תחומי של הפסנתרנית ד״ר אסתרית בלצן.
יום העצמאות
הפעילויות המובאות בדף זה עוסקות בשירים ובפיוטים בנושא יום העצמאות ואהבת הארץ. הפעילויות המוזיקליות מתאימות לתוכנית הלימודים ומציגות מגוון הצעות להוראה בכיתה.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
התקווה – עבר, הווה, עתיד
מחרוזת שירי הורה - משה זורמן
ריקודי העם נוצרו בישראל עם הגעה של החלוצים הראשונים מן העליה הראשונה ב-1882. השירים והריקודים משקפים את התרוממות הרוח של העולים למולדתם הישנה והמתחדשת. ריקודי העם משחקים תפקיד חשוב בשימור המסורת והתרבות של מדינת ישראל. יצירה חדשה זו היא מחרוזת של 4 שירי הורה מוכרים, הקהל שותף פעיל לביצועה.
שרים שישים
החוברת "שרים שישים: ישראל חוגגת 60" כוללת 21 שירים, שירים אהובים המבוצעים בפי כול, שירים שמרבים לשיר אותם בערבי שירה משותפת. בבסיס חוברת זו עומד הרעיון שלפיו כל בוגר של מערכת החינוך צריך לדעת את השירים האלה ולהכירם על בוריים ואף לפזם אותם בעיתותיו שלו.
השירים בחוברת זו הם בגדר הצעות לפעילויות. אנו מצפים מכל מורה להוסיף מכישוריו המקצועיים והמתודיים לכל שיר לצד פרשנותו האישית וכך ליצור יריעה לימודית לרפרטואר השירים שלא נס לֵחם ואשר מלווים אותנו לאורך השנים.
סרטונים
עיבודים למקהלות
עיבודים קוליים למקהלות בתי ספר לשירים ליום העצמאות.