תורה שבעל פה ומשפט עברי נלמדים בחינוך הממלכתי כמקצוע הגבר בהיקף של 5 יחידות לימוד. יחידות 3-1 מוערכות בהערכה בית ספרית והן 50% מציון חמש היחידות במגמת תורה שבעל פה ומשפט עברי.
השאלון מאחד ומצרף מודולרית שלוש יחידות לימוד המשוקללות בחלקים שווים:
יחידת לימוד 1 "יחיד וחברה": היבטים שונים של יחסים בין הפרט לחברה שבה הוא חי, ערך חיי אדם, מחויבות חברתית, אחריות כלפי גופו ורכושו של הזולת, "לא תעמוד על דם רעך", תרבות המחלוקת ועוד.
יחידות לימוד 2 ו-3 – נושאים לבחירה: החקיקה, גרות וגיור, עם וארצו, אני וסביבתי (יחידה מתוקשבת), רשות הרבים, אבות ועוד, פרויקט או מיזם PBL, תהליך חקר, נושא בית ספרי.
יחידות לימוד 5-4 נלמדות בכיתה י"א או בכיתה י"ב ובסופן בחינת בגרות.
הציון בבחינה הוא 50% מציון חמש היחידות (15% ציון בית ספרי ו-35% ציון בחינת הבגרות).
בית הספר יבחר ויְלמד שניים מן הנושאים: משפט ויושר, דברים שבינו לבינה, הורים וילדים.
יחידת הלימוד "יחיד וחברה" תורמת להכרת התרבות היהודית-הישראלית על ריבוי הפנים שבה ולהוקרתה. היא מניחה את הבסיס לתחום הדעת, חושפת את הלומדים למושגי יסוד ולסוגות מרכזיות, מעודדת שיח פתוח בדילמות משפטיות ובוחנת ערכים הנובעים מן המקורות הנלמדים, לכן יחידה זו מומלצת גם ללימודי ההשכלה הכללית בד בבד עם דיון ביקורתי בסוגיות אקטואליות, שילוב עם מעורבות חברתית וחתירה ללמידה פעילה וחווייתית.
היחידה מציגה קשת רחבה של נושאים העוסקים במתח שבין העצמתו של הפרט, לבין מחויבותו כלפי הזולת והחברה, מתוך דיון ביקורתי בשאלות אקטואליות.
- היחיד
- היחס לזולת
- היחס לגופו ולחייו של הזולת
- השבת אבֵדה
- תרבות המחלוקת