דלג אל

בחירות לרשויות המקומיות

בחירות לרשויות המקומיות

ב-30 באוקטובר 2018 (כ"א בחשוון ה'תשע"ט), הצביעו אזרחי ותושבי המדינה בבחירות המקומיות של מדינת ישראל.
הבחירות מבטאות את רעיון שלטון העם-את ריבונות העם. הבחירות מבטאות את יכולת האזרחים להשפיע על חייהם ולהכריע בעיצוב דמותה של עירם.
בדמוקרטיה המודרנית, שהיא  "דמוקרטיה ייצוגית", תפקידם של נבחרי הציבור הוא לשמש כשליחי ציבור של כלל האזרחים על-מנת לפעול לטובתם, לרווחתם ולביטחונם ולהבטיח ייצוג של האינטרסים של אזרחי המדינה.  האפשרות לבחירת נציגים בבחירות מהווה חלק מהותי מהמשטר הדמוקרטי.

תלמידי כיתות י"א ו-י"ב, מעל גיל 17 יוכלו להשתתף בבחירות הקרובות לרשויות המקומיות למערכת החינוך מקום מרכזי בחינוך לתודעה אזרחית ומעורבות פוליטית. כמערכת חינוך מוטלת עלינו החובה להציג בפני התלמידים את חשיבות ההצבעה בבחירות לרשויות המקומיות, את מאפייני שיטת הבחירות לרשויות המקומיות, את תפקידיהן של הרשויות המקומיות ואת הקשר שלהן לתושבי הרשות, על מנת שיבינו את החשיבות ואת חובתם  במימוש זכות זו להשתתף בבחירות ולהשפיע על עיצוב חייהם.

המערכים שלפניכם עוסקים בנושאים הנ"ל ובצד העמקת הידע של התלמיד בהליך הבחירות ובחשיבותן, הם מפנים לעבר התלמיד את השאלה: באיזו עיר הייתי רוצה לחיות? מה היית רוצה לשנות בעירך? האם יש לחייב בחוק תושבים להצביע בבחירות?
ההצבעה אינה רק זכות, אלא גם חובה אזרחית התורמת הן למדינה הדמוקרטית והן לפרט עצמו, כאשר מעבר להשפעה על זהותם של נושאי המשרות, מפתחת גם העצמה ושמירה על הדמוקרטיה וערכיה בקרב תלמידינו.

במהלך חודש אוקטובר יתקיימו בבתי הספר ברחבי הארץ הבחירות למועצות התלמידים הבית ספריות. בשל סמיכות המועדים, ציר זה- הבחירות למועצות התלמידים  מהווה נדבך חשוב בחינוך והתנסות באורח חיים דמוקרטי, פיתוח מנהיגות נבחרת וייצוגית, וקידום חברת תלמידים פעילה, מעורבת ויוזמת.
להלן קישור לחוזר מנכ"ל בנושא בחירות למועצת התלמידים בבית הספר.

ניתן להיעזר בספרי הלימוד באזרחות: "ערכים ואזרחים"- מכון ון- ליר, "אזרחות במדינת ישראל" – דוד שחר, "ישראל דמוקרטית" – אבינועם גרנות, להיות אזרחים בישראל - במדינה יהודית ודמוקרטית/ ורדה אשכנזי, בלהה אלפרסון, תמיר דובי, דנה שטרקמן, משרד החינוך, המזכירות הפדגוגית תשע"ו..

  • פעילויות לקראת הבחירות ברשויות המקומיות

כיתות ב-ד | כיתות ה-ו | כיתות ז-ט

אולי תתעניינו גם ב...

חיים משותפים
משרד החינוך מקדם ומעודד מפגש בין קבוצות בחברה הישראלית. המטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים מסייע לקיום מפגשים בליווי תוכני ומקצועי של צוות ההדרכה המחוזי והארצי....
מרכזים דמוקרטיים
המרכזים הדמוקרטים מעניקים לתלמידים הזדמנות יוצאת דופן להתנסות, להכיר וללמוד באופן אישי ובלתי אמצעי את עבודת שלוש הרשויות במדינה, תפקידיהן ויחסי הגומלין ביניה...
פיתוח מקצועי
המטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים מציע מגוון תכניות להשתלמויות ארציות, מחוזיות ובית ספריות, המועברות באמצעות מרכזי פסג"ה, מוסדות אקדמיים וגופים אזרחיים הפועלים...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.