50 שנה לאיחוד ירושלים במבט עיצובי חוקר - סטאבלט
פרויקט של התלמידות: אחינועם יוחאי, לירון לוין
בהנחיית המורה: תמר שוורץ
אולפנית ישורון פתח-תקוה, מגמת אמנויות העיצוב
פרויקט ארגון סאבלט לדירות הרפאים בירושלים
לרגל 50 שנה לאיחוד ירושלים, עסק פרויקט הגמר בחקר העיר ירושלים, תרבותה וייחודה, והתמקד בשאלה: כיצד לפתור את מצוקת הדיור בירושלים ?
התלמידות חקרו את תופעת מצוקת הדיור בירושלים והעלו כי הגורם העיקרי לה הוא מחירי השכירות הגבוהים, הנובעים בין השאר מהימצאותן של דירות רפאים רבות בעיר. דירות אלו נרכשות בדרך כלל בידי יהודים אמידים מחו"ל אשר באים להתגורר בהן רק בחגים או בעונת הקיץ.
הפרויקט נועד לקדם השכרה של דירות רפאים בעיר, והפתרון שהוצע לכך היה הקמת ארגון אשר יתווך בין מחפשי דירות לבין בעלי הדירות הריקות בעיר. השם שבחרו התלמידות לארגון היה "סטאבלט" שהינו הכלאה בין "סאבלט" (השכרה לפרק זמן קצר) לבין הסלנג המקומי "סתלבט" (מנוחה, התבטלות בכיף).
התלמידות יצרו ועיצבו אמצעי פרסום של ארגון סתאבלט והתאימו אותם לדיירים פוטנציאליים. הן כיוונו לשני קהלי יעד:
האחד, צעירים בישראל - עבורם עיצבו כרזות;
השני, יהודי התפוצות - עבורם עיצבו סדרת גלויות המוסרות דרישת שלום מארץ הקודש.
כמו כן הפיקו חוברת מידע ולוח שנה המיועדים לשוכר (ה"מסבלט") החדש בדירה, וכוללים מידע שימושי על תפעול הבית ועל מוסדות ושירותים בסביבה הקרובה (קופ"ח, כספומט וכיוצ"ב).
התלמידות הקפידו במהלך העבודה על קו עיצובי ברור. המוטיב העיצובי שבחרו היה משולש המזכיר גג של בית דמוי אוהל. לפי מוטיב זה עשו שימוש גם במשולשים קטנים ליצירת פסיפס - קונוטציה לפסיפס האנושי המאפיין את ירושלים.
התלמידות בחרו בכמה פלטות בהן צבעים הקרובים זה לזה ובצבעים חמים ומתוחכמים הפונים אל קהלי היעד השונים.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}