יום צמצום בזבוז ואובדן מזון, 12.3

אובדן מזון מתייחס אל מזון אשר היה מיועד למאכל אדם ומסיבות שונות התקלקל או בוזבז ולא נאכל על ידי האדם. אובדן מזון מתרחש בכל שלבי אספקת המזון, החל משלבי הייצור, האחסון, האריזה והעיבוד, ועד לשלבי הקמעונאות והצריכה. במדינות פחות מפותחות, רוב אובדן המזון מתרחש בשלבים הראשונים של הליכי הייצור: בשלבי הגידול בשדה, האחסון והעיבוד. במדינות מפותחות מזון רב מבוזבז בשלב הצריכה.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
חזרה לראש הדף
סרטונים
אולי תתעניינו גם ב...
גוף האדם – מבט על
האדם, ככל יצור חי, פועל כישות שלמה. ישות זו מורכבת מחלקים ומרכיבים רבים, אך הגוף השלם בכל אורגניזם הפועל כיחידה אחת הוא הרבה יותר מסכום חלקיו
חילופי גזים ונשימה תאית
במערכת הנשימה מתקיימים חילופי גזים בין הגוף לסביבה. בתאי הגוף של כל היצורים מתרחש תהליך של נשימה תאית שבו מופקת מהמזון אנרגייה המשמשת לכל תהליכי החיים
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!