יום צמצום בזבוז ואובדן מזון, 12.3

אובדן מזון מתייחס אל מזון אשר היה מיועד למאכל אדם ומסיבות שונות התקלקל או בוזבז ולא נאכל על ידי האדם. אובדן מזון מתרחש בכל שלבי אספקת המזון, החל משלבי הייצור, האחסון, האריזה והעיבוד, ועד לשלבי הקמעונאות והצריכה. במדינות פחות מפותחות, רוב אובדן המזון מתרחש בשלבים הראשונים של הליכי הייצור: בשלבי הגידול בשדה, האחסון והעיבוד. במדינות מפותחות מזון רב מבוזבז בשלב הצריכה.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
חזרה לראש הדף
סרטונים
אולי תתעניינו גם ב...
DNA, חלבון ומה שביניהם
כל תא נוצר מתא שקדם לו לאחר שכפול המידע התורשתי, ה-DNA. חלבונים נוצרים בתא לפי המידע שב-DNA וקובעים את תכונות התא והאורגניזם. ה-DNA מועבר מדור לדור (תורשה)
מערכת ההובלה
מערכת ההובלה מתווכת בין הסביבה החיצונית לסביבה הפנימית של הגוף ומקשרת בין חלקי הגוף
מדע אזרחי
מדע אזרחי (Citizen Science) משלב אזרחים בביצוע מחקר מדעי במבחר נושאים ותחומים מעולם המדע ומעיד על התפתחות חדשה בנוף המדע המודרני. מיזמי מדע אזרחי מכוונים לכל...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!