צוותי הוראה יקרים, לפניכם מידע עדכני אירועי שיא ופסטיבלים, תחרויות רשמיות ומקצועיות ופרטים על רישום והשתתפות. בחרו אירועים המתאימים לכם ולתלמידיכם והשתתפו במפעל החשוב הזה. מחכים לכם, איבנה ומדריכי הפיקוח.
תחרויות ופסטיבלים בקולנוע ומדיה
חזרהתחרות קולנוע צעיר במסגרת פסטיבל הסרטים הבינ"ל בחיפה
פסטיבל הסרטים הבינ"ל בחיפה הוא ותיק ומרכזי בתחום הקולנוע הישראלי והעולמי. פסטיבל זה מאפשר הזדמנות לבוגרי מגמות קולנוע ומדיה להציג את סרטי הגמר שלהם במסדר תחרות "היצירה הצעירה". בתחרות זו ייקחו חלק סרטי עלילה ותיעוד אשר הופקו בשנה החולפת. אנו מזמינים אתכם לקחת חלק.
בהצלחה רבה למשתתפים.
תערוכת הצילום "בעין צעירה"
האירוע "בעין צעירה" הוא תערוכה מקוונת של צילומי נוער שבה מיטב צילומי התלמידות והתלמידים במגמות קולנוע ותקשורת בהתמחות בצילום סטילס. בכל שנה נבחר נושא מרכזי הקשור לעולם היצירה של בני הנוער. בשנת תשפ"ב הייתה התערוכה בסימן קהילות והתקיים מפגש לשיחה אישית עם היוצרות והיוצרים הצעירים כולל היכרות מקרוב של יצירה של צלם מרכזי.
תערוכת הצילום "עדות צעירה" במסגרת תערוכת הצילום "עדות מקומית"
תערוכת "עדות צעירה" היא תערוכה פיזית המוצגת בכל שנה במסגרת תערוכת הצילום הבין-לאומית "עדות מקומית" במוזיאון ארץ ישראל (מוז"א). תערוכת הנוער מציגה את מיטב צילומי התלמידים מכל רחבי הארץ. הצילומים המוגשים לתערוכה הם תוצר של פרויקט גמר בית ספרי שהוגש לבחינת הבגרות המעשית. צוות מקצועי של צלמים מהשורה הראשונה בוחר את הצילום ואוצֵר את התערוכה.
פסטיבל קולנוע ערבה
פסטיבל הסרטים הבין-לאומי ערבה נוסד בשנת 2012 ומאז מייצב עצמו אירוע אומנותי-קולנועי ייחודי והפך אבן שואבת לשוחרי קולנוע מהארץ ומהעולם. הפסטיבל מתקיים בכל חודש נובמבר בלב שמורת הטבע עשוש, צמוד ליישוב צוקים בערבה. כתמיד הפסטיבל משלב בין הקרנת סרטים תחת כיפת השמיים לאור כוכבי הערב והלילה לבין מפגש בלתי אמצעי בין קהל צופים ליוצרי קולנוע. הסרטים מוקרנים על מסך ענק, והקהל מתרווח על יציע רחב ידיים ונוח להפליא. היציע מוקם במיוחד לשם כך, שנה אחר שנה, בפתחת נחל עשוש, בין צוקי ההרים של הערבה התיכונה.
כחלק מהקונספט הייחודי של פסטיבל הסרטים הבין-לאומי ערבה, יוצרי הסרטים מוזמנים ללוות את יצירותיהם, להציג אותן בפני הקהל לפני ההקרנה ולשוחח עם הצופים אחריה.
פסטיבל קולנוע סולידריות לזכויות אדם
סולידריות, הפסטיבל היחיד בישראל המוקדש לקולנוע וזכויות אדם, מתקיים משנת 2010 בסינמטק תל אביב. תוכנית הפסטיבל משלבת סרטים בין-לאומיים עטורי פרסים, עלילתיים ותיעודיים, כמו גם מסגרות לבחינת סוגיות ומאבקים שונים – בהם גלובליזציה, פליטים, כיבוש, אפליה, גזענות, מעמד הנשים, קהילת הלהט"ב, חופש הביטוי, זכויות עובדים, רעב, עוני ומשבר האקלים.
התוכנית הישראלית כוללת הקרנות בכורה ומבחר ממיטב הסרטים הישראליים בתחום זכויות אדם בשנת 2021, בהם סרטים של יוצרים פלסטינים. עוד היא כוללת מחוות ליוצרים בולטים, תחרות נושאת פרסים לסרטים בנושאי זכויות אדם בשני מסלולים, סרטים קצרים וסרטי סטודנטים, תחרות לסרטי תלמידי תיכון שנועדה לעודד עיסוק בנושאים פוליטיים וחברתיים ביצירה המקומית ולחזק את מעמדו של תחום זה בקרב תלמידים, סטודנטים לקולנוע ויוצרים ישראלים. פסטיבל סולידריות מתקיים ביוזמתו ובניהולו של דני וילנסקי ובהפקתה של עמותת סולידריות לאומנות, אקטיביזם וזכויות אדם. הפסטיבל מתקיים מתוך אמונה בכוחו של הקולנוע לעורר מחשבה ופעולה לקראת מציאות צודקת יותר ועתיד טוב יותר בישראל, באזור ובעולם כולו. דווקא בימים אלו, כאשר הרעיון הדמוקרטי נמצא תחת איום, חשוב להשמיע באומץ קול צלול, ברור וחופשי.
פסטיבל נוער יוצר קולנוע בדרום
בפעם הראשונה בפסטיבל קולנוע דרום תתקיים תחרות סרטים לתלמידי כל מגמות הקולנוע והמדיה במחוז הדרום. אנו יוצאים לדרך בהתרגשות רבה במטרה לייצר מסורת לקידום היצירה הקולנועית בקרב הנוער במרחב הגאוגרפי הדרומי העצום שבין רחובות לאילת.
תחרות קליפ צעיר וידאו דאנס ע"ש אורי סונין ז"ל
תחרות קליפ צעיר נוצרה להנציח את היוצר הצעיר אורי סונין ז"ל שהלך לעולמו ביולי 1997 לאחר שחלה בלוקמיה בגיל 20. התחרות משמרת את רוחו של אורי שבעצמו יצר קליפים, צילם, ערך, ביים, שר, ניגן, כתב והלחין. המשפחה קיבלה על עצמה לעודד יוצרים צעירים להמשיך בדרך שבה היה אורי בוחר לוּ חי היום. יותר מעשרים שנה משמשת תחרות קליפ צעיר ע"ש אורי סונין במה לעשרות יוצרים ויוצרות שהחלו את דרכם המקצועית בתחום הקולנוע והמדיה.
תחרות פיצ'ינג – תסריטים לסרטי גמר
משרד החינוך ובית הספר לתקשורת וקולנוע במכללת סמינר הקיבוצים חברו יחדיו להפקת אירוע הפיצ'ינג שבו מוצגים תסריטים וסרטים בתהליך עבודה של תלמידי מגמות התקשורת והקולנוע בבתי הספר התיכוניים ברחבי הארץ.
מגמות תקשורת וקולנוע מוזמנות להגיש תסריטים לתחרות המתקיימת מדי שנה בשנה.
במפגש יציגו תלמידי כיתות י"ב סרטים בשלבים שונים של הפקה החל מרעיון, תסריט ועד תהליך עבודה וצילומים.
בשלב הראשון תישלח הצעה מסודרת ובה הרעיון המרכזי וקטע מתוך התסריט. לאחר מכן יוצג בעל פה הרעיון לסרט מול קהל מקצועי (פיצ'ינג). הצגה מסוג זה מקובלת בעולם המקצועי בראשיתו של תהליך קידום מעשי של סרט בפני קהל מטרה מדויק ואוהד. אירוע הפיצ'ינג מאפשר למציעי הפרויקט להציגו בפני הצוות המקצועי בפרק זמן מוקצב של חמש דקות מהבמה אל מול קהל, או כפי שנעשה בשנה האחרונה ובהצלחה רבה באמצעות זום, ובינר וסרטונים מוכנים מראש – הכול מתומצת ובהיר.
היוצר מציג את חשיבותו וייחודו של הפרויקט ובאותה עת משתתף בעצמו בחוויית מסע מרגשת ומרתקת. הנחיות ברורות לפורמט יוגשו לתלמידים עם קבלת הפרויקט לאירוע.
פסטיבל אור הזהב
פסטיבל "אור הזהב" לסרטי נוער הוא מפגש מעשיר לנוער יוצר סרטים מרחבי הארץ. זוהי במה ייחודית להעלאת נושאים עכשוויים המעסיקים את הנוער. הפסטיבל יתקיים גם השנה ברחבי אור יהודה, יוקרנו בו סרטי נוער נבחרים ויתקיימו דיונים חברתיים וסדנאות מקצועיות.
הפסטיבל מזמין את כל מגמות הקולנוע והתקשורת בארץ להגיש סרטי בוגרים לתחרות הרשמית ולהתארח בפסטיבל ליום אחד של חגיגה קולנועית. בשנת הלימודים תשפ"ג יתקיים פסטיבל אור הזהב ב-15 במרץ 2023.
דוקצעיר – במסגרת פסטיבל דוקאביב, סינמטק תל אביב
בכל שנה הפיקוח על תקשורת וקולנוע במזכירות הפדגוגית במשרד החינוך ופסטיבל דוקאביב מקיימים תחרות יצירה תיעודית צעירה. יצירת סרטים תיעודיים בידי תלמידים היא התנסות חווייתית, חברתית ולימודית. במהלך הפקתו של הסרט בני הנוער מתבוננים בסביבה ומרחיבים את עניינם בה, בחברה או בעולמם הפנימי, כדי לפענח את המציאות הסובבת אותם. יצירת קולנוע תיעודי בידי צעירים היא הרפתקה הנמצאת בהישג יד. התחרות ואירוע דוקצעיר נותנים במה מכובדת לביטוי חוויה זו. הפסטיבל מתקיים בכל חודש אפריל.
בין אדם לים – תחרות ותערוכת צילום
"בין אדם לים" הוא נושא של תחרות ארצית לצילום סטילס ותערוכה. מטרת התחרות לעודד חיבור של הדור הצעיר עם סוגיות הים ומקורות המים, לאתגר את המשתתפים לנקוט עמדה סביבתית באמצעות מדיום הצילום ולהציג את תוצריהם בפומבי במסגרת תחרותית. בכל שנה תוצג התחרות במכללה האקדמית גורדון חיפה. השנה תיפתח התערוכה ב-1 ביוני 2023.
תמונה בזמן – תחרות סרטים, רדיו וצילום סטילס
"תמונה בזמן (Time Frame)" היא תוכנית שנתית המיועדת למגמות קולנוע ותקשורת בבתי ספר תיכוניים מרחבי הארץ, ובסופה פסטיבל סרטים ותערוכת צילום. זוהי תוכנית של קרן כדר לתרבות והפיקוח על הקולנוע והמדיה בשיתוף עם "פורום היוצרים הדוקומנטריים" ו"עדות מקומית". תלמידים המתקבלים לתוכנית זוכים לתמיכה, לליווי ולהכוונה ביצירה של סרטון גמר וסדרת צילומים סביב תמונת ארכיון המציגה פרק משמעותי בתולדות החברה והמדינה.
תחרות היצירה הצעירה על שם וים ון ליר – פסטיבל הסרטים הבין-לאומי ירושלים
תחרות היצירה הצעירה, האוסקר של המגמות, נוסדה בשנת 1991 לזכרו של וים ון-ליר. התחרות מתקיימת בפסטיבל הקולנוע ירושלים זה יותר מ-30 שנה ברציפות. היא החלה כאשר כמה שחלמו קולנוע החליטו לתת במה לדור הצעיר של הקולנוענים בארץ, רגע לפני הפריצה הגדולה שלהם. התחרות, המעניקה חשיפה ראשונה לסרטי ביכורים של תלמידי מגמות קולנוע מכל רחבי הארץ, הייתה בראשיתה תחרות צנועה של כמה מגמות, ועם השנים התבססה והייתה לאחת המסורות החשובות והיפות של פסטיבל הסרטים הבין-לאומי. מדי שנה בשנה נשלחים לתחרות יותר ממאה סרטים עלילתיים ותיעודיים המשקפים את הווי בני הנוער, את רצונותיהם, פחדיהם, אהבותיהם ועולמם הערכי והרוחני. לתחרות הרשמית מתקבלים כ-17 סרטים שיזכו להקרנת בכורה בפסטיבל מול מאות בני נוער. בסיומו של הפנינג קולנוע ונעורים ייבחרו הסרטים הזוכים בטקס חגיגי ומרגש. פסטיבל הסרטים מתקיים בכל שנה בחודש יולי.
פסטיבל קולנוע גאה - סינמטק תל אביב
הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה הוא מפגש תרבותי ייחודי הנערך מידי שנה בסינמטק תל אביב.
במהלך עשרת ימי הפסטיבל, משולבות הקרנות למגוון סרטים שרובם אינם מגיעים להפצה בישראל.
הפסטיבל מקיים סדנאות ופרוייקטים מיוחדים עם יוצרי קולנוע מישראל ומחו”ל. הפסטיבל מציע תכנית עשירה לקהל המבקרים תוך שאיפה להעצמת הסובלנות והפלורליזם בחברה הישראלית על שלל גווניה. לצד הקרנת סרטים מהעולם, הפסטיבל שם דגש על עידוד היצירה הישראלית המקורית, מקיים תחרות סרטים ישראלים קצרים נושאת פרסים, נותן במה לאמנים ויוצרים מקרב הקהילה ומחוצה לה.
תחרות סרטי סטודנטים - אוניברסיטת תל אביב
הפסטיבל הבין-לאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים הוא הפסטיבל הגדול בעולם לסרטי סטודנטים והיחיד
שמנוהל על ידי סטודנטים לקולנוע בלבד. הפסטיבל הוקם בשנת 1986 והשנה זו תהיה המהדורה ה-26 שלו.
הפסטיבל מאגד בתוכו תחרויות של מיטב סרטי הסטודנטים מהארץ ומהעולם, וכן מארח מדי שנה מאות
סטודנטים ישראלים ויותר מ-80 סטודנטים לקולנוע בין-לאומיים אשר מגיעים במיוחד לשבוע זה. שבוע הפסטיבל
כולל בתוכו הקרנות של יותר מ-250 סרטים קצרים וארוכים, כיתות אומן עם יוצרי הקולנוע העולמי הגדולים ביותר,
אירועי פיצ'ינג, מפגשים עם אנשי תעשייה, הרצאות ומסיבות.
פסטיבל יוד אלף וחצי
תחרות סרטי התלמידים הארצית.
תחרות סרטים יייחודית לתלמידי תיכון, שבה התלמידים הם היוצרים והיוצרים הם השופטים.