נושא כלכלת ישראל עוסק בהתפתחות הכלכלה הישראלית והשינויים שעברו עליה מאז קום המדינה ועד ימינו. הפרק סוקר את המעבר מהתערבות ממשלתית רחבה ומבנה כלכלי מסורתי, לכלכלה גלובלית מתקדמת, מבוססת שירותים וטכנולוגיה. אחד השינויים הבולטים הוא צמצום המעורבות הציבורית בכלכלה ועלייה בכוחות השוק הפרטי. מגמה זו כוללת את הפחתת ההתערבות הממשלתית במגזרים שונים, תהליך הפרטה והגדלת היזמות הפרטית, אשר מסמלים את המעבר לכלכלה חופשית יותר.
אחת התמורות המשמעותיות בכלכלה הישראלית היא המעבר מתעשייה מסורתית, שהתבססה בעבר על טקסטיל ומוצרי ייצור בסיסיים, לתעשייה עתירת ידע וטכנולוגיה. מהלך זה קשור בעלייה במועסקים במגזר השירותים, ובמיוחד בתחום השירותים העסקיים, יחד עם הפיכתה של ישראל למוקד עולמי לחדשנות והיי-טק. בתחום התעשייה, ישראל התמקדה בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות ופתרונות ייחודיים, ובכך הרחיבה את ההשתלבות שלה בכלכלה העולמית ואת כוחה בתחומים מתקדמים.
בפרק ניתן דגש גם על החקלאות הישראלית, שעברה שינויים רבים עם השנים. בעבר הייתה החקלאות חלק משמעותי בחזון הציוני, אך כיום היא ממשיכה להתקיים בעיקר כענף שמספק ביטחון מזון ותורם לשמירה על שטחים פתוחים. השינויים כוללים מעבר לשימוש בטכנולוגיות מתקדמות, צמצום כוח אדם ומעבר למיכון ולמערכות השקיה חסכוניות במים. החקלאות הישראלית נשענת היום על חדשנות טכנולוגית, דבר המאפשר לה להתמודד עם אתגרים אקלימיים וכלכליים, ולייצא ידע למדינות אחרות בעולם.
הפרק מציג את ישראל כמדינה שעברה מכלכלה מבוססת ייצור לכלכלת שירותים וחדשנות, ומשקפת את יכולת ההסתגלות והחדשנות של המשק המקומי בתנאי תחרות עולמית ואת מקומה כמובילה בתחומי הטכנולוגיה והחקלאות.