דלג אל

מבנה הנוף בישראל (חט"ב)

מבנה הנוף בישראל

רצועות האורך של ישראל:
מישור החוף
רצועה מישורית המשתרעת בגבולה המערבי של מדינת ישראל לאורך חוף הים. פה ושם מתרוממות גבעות נמוכות. גובהה של רצועת החוף מגובה פני הים ועד לגובה ‏100 מטרים מעל פני הים.
הרצף נקטע בשני מקומות על ידי רכסי הרים: באזור חיפה ובאזור ראש הנקרה.
מישור החוף נחלק לשלושה אזורי משנה: מישור החוף הצפוני, מישור החוף התיכון, מישור החוף הדרומי.
ההר
רצועת ההר משתרעת במרכז המדינה, גובהה נע בין ‏400 ל-900 מטרים מעל לפני הים. ישנן פסגות המגיעות אף לגובה של ‏1200 מטרים מעל לפני הים. רצועת ההר נחלקת לחמישה אזורי משנה: הרי הגליל, הרי שומרון, הרי יהודה, הרי הנגב, הרי אילת, רמת הגולן והחרמון (שאינם שייכים לרצועת ההר המרכזית אלא לרצועת ההר שממזרח לבקע ים המלח).
בקע ים המלח והעמקים
בחלקה המזרחי של מדינת ישראל משתרע "בקע ים המלח" (או "בקע הירדן"). רובו של הבקע נמצא מתחת לגובה פני הים, ושטחו כולל את ימת הכינרת וים המלח. הבקע תחום משני צידיו על ידי רצועות הרים: רצועת ההר של ישראל ממערב ורצועת ההר שרובה נמצאת במדינת ירדן ממזרח. אזורי משנה של בקע ים המלח הם:
1. עמק החולה
2. הכינרת ובקעת כנרות
3. עמק בית שאן (עמק המעיינות)
4. בקעת הירדן
5. ים המלח
6. הערבה
7. עמק יזרעאל
ההר הגבוה ביותר בארץ ישראל הוא הר החרמון. גובהו 2,224 מטר.
בארץ ישראל נמצא המקום היבשתי הנמוך ביותר בעולם והוא חוף ים המלח.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
חזרה לראש הדף

יחידות הוראה מתוקשבות

נופים בישראל
נופים בישראל
תחומי דעת: גאוגרפיה - אדם וסביבה

יחידה זו נלמדת בכיתה ט, במסגרת הנושא "ארץ ישראל, האדם והמרחב". היחידה עוסקת ביחידות הנוף של ישראל, בשאלה כיצד הן נוצרו ובתופעות ייחודיות. המדינה שלנו קטנה בשטחה, אך יש בה נופים פיזיים מגוונים, המשתרעים על 500 ק"מ בלבד מצפון לדרום. מיקומה של המדינה – מחברת בין שלושה לוחות טקטוניים, שלוש יבשות וקווי רוחב שיוצרים פה שלושה סוגי אקלים – משפיע בדרמטיות על מראה פניה.

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

קשרי גומלין טבע - אדם כגורם בעיצוב המרחב במזרח התיכון
הפרק מתמקד בשלושה תחומים עיקריים: השפעת התנאים הפיזיים על תפרוסת האוכלוסייה והכלכלה, משאבי המים וניהולם, ומאגרי הנפט והשפעתם לצד התמודדות האדם עם תנאי הסביבה...
מערכת המים בישראל
מקורות משק המים הישראלי נחלקים למקורות טבעיים: הכינרת, אקוויפר החוף ואקוויפר ההר, ולמקורות מלאכותיים: התפלת מי ים וטיהור שפכים
מדדי פיתוח
קיימים פערים גדולים בין מדינות העולם ברמת הפיתוח. אפשר למיין את מדינות העולם למדינות בעלות רמת פיתוח גבוהה מאוד לצד מדינות בעלות רמת פיתוח נמוכה מאוד
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.