דלג אל

תחרויות וחידונים

חזרה
חזרה לראש הדף

תחרות שגרירי הים התיכון

תחרות שגרירי הים התיכון

הים התיכון הוא מערכת אקולוגית ססגונית ושקקות חיים. משבר אקלים, היעלמותם של מינים, התחממות גלובלית, דייג יתר ותופעות רבות נוספות מחייבות שגריר אשר ידבר את קולם הבלתי נשמע של כלל היצורים הימיים.
יחד בוחרים את "שגריר הים התיכון"

כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ על תמונות שבעת המועמדים לכתר שבאתר 'שגריר הים התיכון', ללמוד עליהם ולהחליט מי המועמד הנכון ביותר בדעתכם למשימה. הזמינו חברים ובני משפחה לבחור.

מורים- ניתן ללוות את ההצבעה בפעילויות ומערכי שיעור נלווים.
מבין בתי הספר שישלחו תוצרים - קומיקס, קליפ, מצגת - יייבחרו 3 שיזכו בסיור חוף מרתק על-ידי מדריכים מקצועיים של עמותת אקואושן.
התחרות והפעילויות הן פרי יוזמה ושיתוף פעולה של המועצה לישראל יפה ועמותת אקו-אושן.

חזרה לראש הדף

תחרות ה- lSDG: Israel Sustainable Development Goals

תחרות ה- lSDG:  Israel Sustainable Development Goals

לתלמידי כיתות ז-יב

תכנית חדשה וייחודית של משרד החינוך, משרד החוץ והקרן הקיימת לישראל. התוכנית הוקמה במטרה לשתף את תלמידי בתי הספר בישראל במערך הבין-לאומי להשגת יעדי הפיתוח בר-הקיימא (SDG) של האו״ם לשנת  2030, ובכך לסייע לעולם כולו בהתמודדות עם האתגרים העומדים בפנינו.

תוכנית ISDG מתמקדת במציאת פתרונות למדינות מתפתחות, מתוך תפיסה כי באחריותה וביכולתה של כל מדינה, ובכלל זה מדינת ישראל, לסייע למדינות אחרות שאין להן את הידע, הטכנולוגיה והכלים לעמוד ביעדי האו״ם.

במהלך תוכנית ISDG יתבקשו תלמידים מכיתות ז- יב להציע מיזם שיסייע במימוש אחד או יותר מ-17 היעדים של האו"ם (SDG’s) במדינה מתפתחת שיבחרו מראש.

התכנית היא בשפה האנגלית ושותפים לה מורה ו- 4 תלמידים לכל היותר.

שלוש הקבוצות הזוכות בתחרות תסענה לאיטליה להציג את המיזם שלהן.

חזרה לראש הדף

תחרות המפות הבין-לאומית לילדים 2023

תחרות המפות הבין-לאומית לילדים 2023

תחרות מפות בין - לאומית לילדים (ע"ש ברברה פטשניק)

הנושא: אנחנו אוהבים מפות (WE LOVE MAPS)

על התחרות:

התחרות תיערך במסגרת הכנס הדו-שנתי של האגודה הכרטוגרפית הבין-לאומית (ICA) תחת ארגון של הוועדה לכרטוגרפיה וילדים, בקייפטאון, דרום אפריקה, 18-14 אוגוסט 2023.

מטרות התחרות:

  1. טיפוח היצירתיות של הילדים.
  2. העלאת המודעות שלהם לנושא הכרטוגרפיה והכנת מפות.
  3. הגברת מעורבותם ואחריותם לסביבה.

חוקי התחרות:

ההשתתפות מותרת לילדים בכיתות א'-ט' (מתחת לגיל 16) בקטגוריות הגיל הבאות:

  1. מתחת לגיל 6
  2. גיל 8-6
  3. גיל 12-9
  4. גיל 15-13

עד שלושה ילדים מאותה קבוצת גיל יכולים להגיש מפה ביחד.

שלבי התחרות:

תחרות ארצית בישראל:
כל בתי הספר בישראל- ברמת יסודי וחטיבת ביניים, רשאים לשלוח עד 2 מפות לתחרות.
תאריך אחרון להגשת עבודות – יום חמישי, 2 במרץ 2023 בשעה 12:00. עבודות שתגענה מאוחר יותר לא תשתתפנה בתחרות.
את המפות יש לשלוח לכתובת הבאה: האגודה הישראלית לכרטוגרפיה ולממ"ג, האוניברסיטה העברית בירושלים, בניין ברמן, קריית אדמונד י' ספרא - גבעת רם, ירושלים 9190401.
יש להקפיד על צרוף אישור הורים ומסמך פרטי קשר.

תחרות בין-לאומית בקייפטאון, דרום אפריקה (2023 ICC):
6 העבודות המצטיינות שתבחרנה בישראל תילקחנה לתחרות בדרום אפריקה על ידי הנציג הישראלי מטעם האגודה הישראלית לכרטוגרפיה ולממ"ג.

חזרה לראש הדף

חידון ישראל

חידון ישראל

מזה חמש עשרה שנה, מתקיים מדי שנה חידון "סובב ישראל" בתחומי הגאוגרפיה והסביבה בישראל לתלמידי חטיבות הביניים מכל המגזרים.
החידון מהווה תהליך לימודי חינוכי, חוויתי ומשמעותי בנושאים שהם בעלי חשיבות גדולה לעצם קיומנו בארץ ישראל. בתהליך הרב שלבי של החידון, התלמידים המשתתפים בחידון יתעמקו בהכרת נופיה האנושיים והפיזיים של ארץ ישראל ויעסקו בסוגיות ובדילמות אקולוגיות וחברתיות העומדות על סדר היום הציבורי במדינת ישראל.

החידון, ביוזמת הפיקוח על הוראת "גאוגרפיה – אדם וסביבה" במשרד החינוך, נערך בשיתוף עם המשרד להגנת הסביבה, המרכז למיפוי ישראל, רשות הטבע והגנים, החברה להגנת הטבע, המועצה לישראל יפה, מטח, רשות העתיקות והאגודה הגאוגרפית הישראלית.

הנושאים המרכזיים בחידון:
הכרות עם מפת ארץ ישראל, יישובים בארץ, הנופים בארץ ותהליכי התהוותם, אקלים ישראל, איכות הסביבה בישראל, מקורות אנרגיה ותהליכי הפקתה, משאבי מים בישראל והשימוש בהם, קרקע ושטחים פתוחים, האוכלוסייה בישראל, ערים וישובים כפריים בישראל, תחבורה ותקשורת,  כלכלת ישראל, מקומות ואתרים בישראל.

בשנת הלימודים תשפ"ב התלמידים יעסקו, לראשונה במסגרת החידון בתהליך שנתי ובליווי המורים, בפעילויות חווייתיות בסגנון חדרי בריחה מקוונים. חדרי הבריחה עוסקים בסוגיות ובדילמות סביבתיות וחברתיות שהן חלק מסדר היום הציבורי, באופן שמאפשר שיח והרחבה בכיתה.
חדרי הבריחה הוקמו בסביבה מקוונת. החידות המשולבות בהם דורשות מהמשתתפים לעשות שימוש מושכל במאגרי מידע לצד למידה התנסותית וחווייתית של משחק בתוך סיפור מסגרת רלוונטי. הפעילויות בחדרי הבריחה מותאמות לתוכנית הלימודים בחטיבת הביניים בתחום הדעת "גאוגרפיה – אדם וסביבה".

חדר הבריחה הראשון - "מפתחות המים" מתמקד בסוגיות שקשורות למשק המים בישראל ובהם מקורות המים, מונחי יסוד, ההתמודדות עם אילוצי משק המים בישראל, והוא המשחק המורכב ביותר.
חדר הבריחה השני - בעקבות "אוצר הכוח" מתמקד במקורות אנרגייה מתחדשים בישראל באופן שמאפשר היכרות של התלמידים עם מקורות ייחודיים ועם דרכי שילובם ברשת החשמל בישראל.
חדר הבריחה השלישי - "בקריית הממשלה" מיישם נושאי ידע גאוגרפיים במגוון תחומים שבהם פועלת המדינה באמצעות גופים שונים מטעמה.

החידון נערך על ידי הפיקוח על הוראת הגאוגרפיה במשרד החינוך בשיתוף ובסיוע של החטיבה לחינוך וקהילה בקרן קיימת לישראל.

אולי תתעניינו גם ב...

מדעי כדור הארץ - פיזה וטימס
הסברים, שאלות לדוגמה, מבדקי ידע, יחידות אוריינות מתוקשבות, יישומונים, שיעורים סינכרוניים, פעילויות וסרטונים בנושא מחקר פיזה וטימס - מדעי כדור הארץ
שיעורים מקוונים ללמידה בחירום – חטיבת ביניים
שיעורים מקוונים ללמידה בחירום – חטיבת ביניים
זמן גאוגרפיה
"זמן גאוגרפיה" הוא מאגר מידע שיתופי ודינמי המכיל מאמרים וכתבות עכשוויים, בזמן הווה, שנוגעים ורלוונטיים לנושאי הלימוד שלנו בגאוגרפיה אדם וסביבה. המאגר פתוח לכ...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.