דלג אל

הצהרת נגישות

חידון הגלובליזציה הגדול

חידון הגלובליזציה הגדול

הרעיון שלי

עמרי בן חורין, דינה קולב כהן וג'יין שמולביץ הם סטודנטים להוראת גאוגרפיה אדם וסביבה במסלול בית המדרש למורים במכללת בית ברל. השלושה הכינו חידון אינטראקטיבי קבוצתי חווייתי במיוחד לתרגול ולסיכום של נושא הגלובליזציה הנלמד בחטיבת הביניים.

החידון מחולק לארבעה נושאים מרכזיים:

  • א. מושגים מרכזיים בגלובליזציה
  • ב. השפעות חיוביות של הגלובליזציה
  • ג. השפעות שלילות של הגלובליזציה
  • ד. תרבות הצריכה

בכל נושא שאלות שונות המחולקות לשלוש דרגות קושי (קלה, בינונית, קשה) ולשלוש רמות ניקוד בגין תשובה נכונה בהתאמה: 100 נקודות לשאלה מדרגת קושי קלה; 200 נקודות לשאלה מדרגת קושי בינונית; 300 נקודות לשאלה מדרגת קושי קשה.

מהלך המשחק

הכיתה מתחלקת לקבוצות. על הלוח מוקרן הדף הראשי של הנושאים ודרגות הקושי:

כל קבוצה בוחרת בתורה את הנושא שבו שהיא מעוניינת שתוצג לה שאלה ואת דרגת הקושי הרצויה של השאלה. לחיצה על המשבצת המתאימה בלוח השאלות תעלה שאלה התואמת את הנושא ואת דרגת הקושי שנבחרו. ראו לדוגמה שאלה על ההשפעות השליליות של הגלובליזציה בדרגת קושי קשה המזכה ב-300 נקודות בעבור תשובה נכונה:

חברי הקבוצה דנים ביניהם ומשיבים על השאלה. אם התשובה נכונה, הקבוצה צוברת את הסכום הנקוב (בדוגמה לעיל 300 נקודות). התור עובר לקבוצה הבאה וגם היא בוחרת שאלה לפי נושא ודרגת קושי.

לחזרה למסך הראשי של הנושאים ודרגות הקושי יש ללחוץ על הכותרת הוורודה.

הקבוצה המנצחת היא זו שצברה בתום כל השאלות את סכום הנקודות הגבוה ביותר.

משחוק ותחרות – למידה עם משמעות

החידון האינטראקטיבי מאתגר ומהנה והוא דרך מצוינת לתרגל ולסכם את נושא הגלובליזציה בדרך חווייתית ושונה. התחרות מכניסה ממד אחר ומניעה את התלמידים להפגין את הידע שרכשו.

לחידון הגלובליזציה הגדול (להפעלה מיטבית יש להוריד את קובץ המצגת למחשב האישי) 

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

משחק תפקידים: חוקרים מטעם האו"ם
דב שכטר, לי איבגי, רועי נקמיאס, אמיר קוסובר הם סטודנטים להוראת גאוגרפיה, אדם וסביבה במרכז בובר לחינוך דיאלוגי, המכללה האקדמית בית ברל.  הארבעה פיתחו מערך שיע...
גבולות ישראל - תחנות בזמן
באמצעות הכלי הדיגיטלי roojoom יצרה המורה נטע ששון מתיכון בגין בראש העין, מסלול תוכן דיגיטלי הכולל תחנות שונות בעיצוב גבולותיה של מדינת ישראל משנת 1947 ועד היום
מי הכין את כוס התה שלי?
האם חשבתם פעם איזו דרך ארוכה עברו עלי צמח התה (קמליה סינית, Camellia sinensis) עד שהגיעו לשקית התה הנמצאת כמעט בכל בית בישראל? יובל עציוני ואלבינה מרקוס, סטו...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.