מערך שיעור העוסק במציאות הפוליטית של היישוב היהודי בארץ ישראל במאה ה- 19; "הישוב הישן" - היבטים כלכליים חברתיים; התמורות הדמוגרפיות כלכליות חברתיות במחצית השניה של המאה ה- 19; פועלו של משה מונטיפיורי
יישוב ישן ויישוב חדש

במשך מאות שנים יהודי ארץ ישראל היו מיעוט קטן וזניח מכלל העם היהודי. ואולם במהלך המאה הי"ט נעשתה ארץ ישראל מוקד לעלייה והיהודים שבאו ונקבצו לארץ הביאו עמם את העימותים והמאבקים שבארצות מוצאם.
במרוצת המאה הי"ט היישוב היהודי בארץ בכלל ובירושלים בפרט גדל בקצב המהיר ביותר. היחס להשכלה ולמודרנה הביא למתח רב בתוך הקהילה היהודית בירושלים. לאלו נוספו מתחים בין המנהגים, המסורות והתרבויות השונות של היהודים שהגיעו ממזרח וממערב.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
סרטונים
אולי תתעניינו גם ב...
חנוכה: בין מקדש למדינה
מה אנו חוגגים בחנוכה? את ניצחון החשמונאים על היוונים, חנוכת המקדש, הקמת המדינה החשמונאית או אולי את ניצחון החירות על השעבוד והכפייה?
המרד הגדול וחורבן בית שני
המרד הגדול היה הראשון מבין שלוש מרידות גדולות שמרד העם היהודי באימפריה הרומית במהלך השנים 66 – 73 לספירה. המרידה השנייה הייתה מרד התפוצות, והשלישית הייתה מרד...
עליית האסלאם
האסלאם היא הדת הגדולה ביותר כיום על אף שהיא דת "צעירה" יחסית. עליית האסלאם לוותה בפרץ אדיר של פעלתנות צבאית ומדינית ששינתה את מפת העולם באופן מוחלט.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!