דלג אל

העשרה - ט"ו בשבט בראי המדע

העשרה - ט"ו בשבט בראי המדע

ט"ו בשבט הוא חג מיוחד, ובאים בו לידי ביטוי היבטים מגוונים ממקורות חקלאיים בצד המסורת היהודית ומנהגי החג.

האם לצמחים יכולות שהאדם אינו מכיר או אינו מכיר בהן? האם צמחים חושבים, חשים, מגיבים, מתקשרים עם סביבתם? האם לצמח יכולת השפעה על תהליכים ביולוגיים מוכרים כגון פוטוסינתזה, הבשלת פירות וריקבון לפי תנאי הסביבה?

נראה שעוד דרך ארוכה לפנינו בחקר עולם הצומח.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

אנרגייה
מהי אנרגייה? כיצד נמדוד שינוי באנרגייה? מה הקשר בין האדם ובין האנרגייה סביבו?
העשרה - יום הסוכרת הבין לאומי
יום הסוכרת הבין-לאומי הראשון צוין ב-14 בנובמבר 1991. יום זה נקבע בידי האגודה הבין-לאומית לסוכרת וארגון הבריאות העולמי בעקבות העלייה באבחון סוכרת ברחבי העולם
התא-יחידת החיים הבסיסית
יצורים חד תאיים שכל גופם הוא תא אחד קולטים גירויים מסביבתם ומגיבים להם. היצורים הרב תאיים מקיימים פעולות אלו כיצור השלם.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.