
במסגרת תעודת הבגרות כל תלמיד חייב ללמוד לפחות מקצוע מורחב אחד ברמה של חמש יחידות לימוד. תלמידים הבוחרים בתחום ההתמחות לימודי מחול חייבים ללמוד את היקף השעות המלא, אך יכולים להיבחן באומנות המחול בלבד.
תוכנית הלימודים הרחבה במקצוע מחול מחייבת לימודי אומנות המחול בהיקף של חמש יחידות לימוד ומאפשרת הרחבה ללימודי רסיטל במחול בהיקף של חמש יחידות לימוד, עבודת גמר באומנות המחול בהיקף של חמש יחידות לימוד ולימודי תעודת מדריך מחול.
התוכנית נלמדת בהיקף של שתים-עשרה שעות שהייה בכל שנה במשך שלוש שנים ושעה אחת נוספת באחת משלוש השנים.
אומנות המחול

תיק בחינת הבגרות באומנות המחול מרכז בתוכו מידע זה:
מבנה בחינת הבגרות, תרשים מבנה ההיבחנות, נהלים ותנאים לקיום הבחינה העיונית, נהלים ותנאים לקיום הבחינה המעשית, נייר עמדה, נוהלי ציונים בבחינות מעשיות במקרה של פציעה, ניהול הבחינה, דיווח בוחן ראשי ותשלום בוחנים, נוהל דיווח הציונים ואופן דיווחם, שערי בחינה, דו"ח בוחן ראשי ומחוונים.
התיק מתעדכן בכל שנה על פי הנחיות אגף הבחינות.
רסיטל במחול המעשי

בחינת בגרות מעשית במחול-רסיטל נותנת הכרה והערכה למאמץ ולהשקעה הרבה בלימודי המחול ולהישגים הגבוהים בתחום.
תלמידים העוסקים בלימודי המחול באופן שיטתי ורצוף לאורך שנים רשאים לגשת לבחינת הבגרות המורחבת במקצועות המעשיים במחול, אם הם עונים על אמות המידה של תוכנית הבחינה הנדרשת. הבחינה כוללת שיעור בבלט קלאסי, שיעור במחול מודרני והצגת קטע רפרטואר נבחר מתוך רשימת יצירות נלווית (נספח ב'). אפשר להגיש מועמדות באמצעות טופס הבקשה לבחינת בגרות במחול מעשי-רסיטל.
- תיק בחינה – רסיטל במחול
- דרישות הביצוע בשיעורי הבלט הקלאסי והמחול המודרני
- רשימות יצירות מרפרטואר הבלט הקלאסי והמחול המודרני
עבודת גמר באומנות המחול

עבודת הגמר במחול היא עבודת חקר בהיקף של חמש יחידות לימוד המתווספות לתחומים המורחבים בחטיבה העליונה. העבודה משלבת חלק עיוני וחלק מעשי (כוראוגרפיה או שחזור) הנגזרים מתוך החלק העיוני.
במקרים מיוחדים העבודה יכולה להיות עיונית בלבד.
לוח הזמנים:
הצעות לעבודת גמר במחול מתגבשות בתחילת כיתה י או יא, ויש להגישן עד 31 בינואר בכל שנה; לאחר שאושרה הצעת התלמידים, יש להגיש את החלק העיוני המלא של העבודה בכיתה יא או יב (לפי הגשת ההצעה) עד 31 בדצמבר בכל שנה; לאחר הגשת החלק העיוני, בכיתה יא או יב (השנה שבה הוגשה העבודה העיונית), מתקיים אירוע הערכה ארצי בעבור החלק המעשי, בסביבות חודש מרץ בכל שנה.
תהליך ההנחיה:
כל התלמידים חייבים לגבש את ההצעה בסיוע מנחה מתחום הדעת. ההתקשרות עם המנחה באחריות בית הספר. הנחיית התלמידים מזכה בגמול בתנאי שהוגשה העבודה.
מומלץ לצפות בסרטוני ההסבר המצורפים למטה!
הערכה חלופית במחול
תעודת מדריך מחול ומדריכת מחול לתלמידי מגמות המחול

במסגרת תוכנית הלימודים במגמת מחול אפשר לקבל תעודת מדריך מחול או מדריכת מחול מטעם מוסדות ההשכלה הגבוהה בתחום זה:
האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, מכללת סמינר הקיבוצים ומכללת "אורות ישראל". התעודה מקצועית ותאפשר לבוגרי המגמות ללמד את תחום הדעת במסגרת קייטנות, שיעורי תל"ן, תוכניות העשרה במשרד החינוך והחינוך הבלתי פורמלי.
- מידע על יישום התוכנית בחוזר מפמ"ר מחול תשפ"ב.