דלג אל

אוריינות מידע בסביבה דיגיטלי​ת

אוריינות מידע בסביבה דיגיטלי​ת

אוריינות מידע היא היכולת להגדיר את המידע הנדרש, לאתרו, לארגנו, להעריכו, להציגו ולהפיצו בצורה מושכלת. לפניכם מידע, חומרים וכלים שיסייעו לכם לפתח בקרב התלמידים מיומנויות דיגיטליות הנוגעות לאוריינות המידע ולטפח בהם למידה עצמאית, חשיבה ביקורתית והתמודדות עם פתרון בעיות.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
חזרה לראש הדף

סקרים (כיתות ז-ט)

משימה זו מאפשרת תרגול ניסוח של שאלת מחקר, איסוף נתונים באמצעות סקר סטטיסטי והצגה מספרית וגרפית של הנתונים. המשימה מאתגרת, מעניינת וקרובה לעולמם של התלמידים. אפשר לקיים סקר לקראת בניית מצע בחירות למועצת התלמידים לשם קבלת החלטה על פעילות בכיתה או להיכרות מעמיקה יותר בין החברים לכיתה. הפעילות מתאימה גם לקראת בחירות לכנסת או לרשות המקומית.

חזרה לראש הדף

ארגז החול – לומדים עם מקורות מרובים

סביבה זו מאפשרת לתלמידים לפתח כישורי יצירת ידע ממקורות מידע מרובים. להלן מטרות הסביבה: הבנה והגדרה של בעיות מידע, ניתוח והערכה של מקורות מידע מגוונים, מיזוג מידע ממקורות מידע מרובים, כתיבה על בסיס מקורות מידע מרובים, שיתוף עמיתים בתהליכי יצירת ידע.

לפעילות ארגז החול

חזרה לראש הדף

מפות חשיבה

הפעילות עוסקת ביצירתן של מפות חשיבה באופן מובנה ויצירתי לשם ארגון ידע ורעיונות.

לפעילות מפות חשיבה

חזרה לראש הדף

60 שניות על

יחידה זו מורכבת מ-10 שיעורים, ובמהלכם ייצרו התלמידים "שישים שניות" בנושא שיבחרו ויציגו אותו בסרטון הכולל קריינות והמחשה חזותית. הפעילות מציעה תהליך עבודה מובנה המורכב מיחידות שונות כולל חקר ואיסוף מידע.

חזרה לראש הדף

תעודת זהות בתמונות

בפעילות זו התלמידים בונים תעודת זהות המייצגת אותם בעזרת תמונות. התלמידים יחפשו ידע חזותי (תמונות) המייצג את מה שהם עושים, מה שהם טובים בו ומה שהם אוהבים ויבנו שקופית אחת המייצגת אותם.

חזרה לראש הדף

הרצאות, פרקטיקות, מיומנויות וקורסים

נדרשת הזדהות משרד החינוך
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

אוריינות אתיקה, מוגנות ואבטחת מידע במרחב הדיגיטלי
כיצד להתנהל ברשת ולהיות מוגן בעולם דיגיטלי?
תפעול ופתרון של בעיות
הכינו את תלמידיכם ללמידה באמצעות כלים טכנולוגיים ויישומים דיגיטליים בסביבות מתוקשבות ובמערכות ניהול למידה
צריכה ויצירה של תוכן במדיה הדיגיטלית
כיצד להשתמש נכון בייצוגים להעברת מסרים? מדוע 'תמונה שווה אלף מילים'? ומה אפשר ללמוד מסוגי מדיה שונים?כיצד להתמצא במרחב המקוון?
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.