בראשית ב: בריאת האדם וגן עדן

פרק ב בספר בראשית הוא פיתוח והמשך של סיפור הבריאה, אך למעשה ניתן לראותו כסיפור בריאה שני ושונה מזה של פרק א.
סיפור בריאת האדם ומיקומו בגן העדן מוכר היטב לכל ילד. הוא ציורי מאד, מלא דמיון ויצירתיות והוא מספק מענה לשאלות מהותיות שמעסיקות את כל בני האדם באשר הם: כיצד נברא העולם? מדוע עובד האדם כה קשה לפרנסתו? מדוע אישה יולדת בכאב? מדוע סופו של האדם מוות?.
פרקים א-ב מתארים את ראשית האנושות ועוסקים במעמדו של האדם בעולם. בריאת אדם וחוה כגרעין הראשון ליצירת האנושות וכבסיס לכל מה שיבוא אחריהם. האיש והאישה נבראו בנפרד. לאמור, האדם הוא קודם כל בודד, יחיד. הוא יוצא אל העולם לעובדו ולשומרו, אך הוא בודד. אחר-כך הוא מגלה את הביחד, את כוחה של הזוגיות האנושית. הזוגיות היא לא אמצעי אלא שיאו של התהליך.
כדאי לדון עם הילדים במעמדה של האשה שנבראה בתור 'עזר כנגדו' של האיש, בבדידות של מי שמתמודד לבדו, בכוחו של היחד ובשאלות של זוגיות (זאת כמובן מתוך רגישות והתאמה להרכב הכיתתי המשפחתי של התלמידי ולמידת בשלותם). כדאי להתעכב גם על תיאור האדם בפרקים כ'נזר הבריאה' השולט על כל בעלי החיים האחרים.
מושג 'גן העדן' מזמין הרחבה בשאלת נחיצותו, בדימויו ובמקום שהוא תופס בחיינו אנו, בהכרת השפע והיופי שיש בטבע שסביבנו ובחובה של כל אחד ואחד מאיתנו לשמור על העולם בו אנו חיים.
סיפור אדם וחוה בגן עדן מורכב ועמוס בפרטים ויש לדון בו תוך התאמה לגיל הילדים וליכולתם להבין ולהכיל את המשמעויות השונות שהוא טומן בחובו.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{c.label}}{{$last ? '' : ', '}}
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}