דלג אל

יום להנצחת זאב ז'בוטינסקי במערכת החינוך, 5.1, י"ב בטבת

זאב ז'בוטינסקי

זאב ז'בוטינסקי – איש חזון ומעשה, מייסד זרם הציונות הרוויזיוניסטית, מנהיג רבגוני, ראש בית"ר, מצביא האצ"ל, מחולל הגדודים העבריים, מייסדו ומפקדו של כוח ההגנה העצמית בירושלים בפרעות תר"ף ואבי תפיסת הצבאיוּת העברית ו'קיר הברזל'; מהלוחמים על השפה העברית ומראשוני הלוחמים למען זכויות נשים ומעורבותן בכל תחומי החיים עוד בתחילת המאה ה־20; נחשב לאבי מדינת הרווחה בזכות תפיסתו החברתית-כלכלית של "חמשת המ"מים"; איש רוח, סופר, משורר, עיתונאי, מתרגם ויזם לאומי, חברתי ופוליטי.
רקע: בשנת 2005 תשס"ה התקבל בכנסת חוק זאב ז'בוטינסקי. מטרות החוק: "להנחיל לדורות את חזונו, מורשתו ופועלו של זאב ז'בוטינסקי, לציין את זכרו ולהביא לחינוך הדורות הבאים ולעיצוב מדינת ישראל, מוסדותיה, יעדיה ודמותה בהתאם לחזונו הציוני". על פי החוק תציין מערכת החינוך את יום זאב ז'בוטינסקי בכל שנה ביום י"ב בטבת. ביום זה מומלץ להקדיש בבתי הספר זמן ללימוד פועלו וחזונו הציוני של זאב ז'בוטינסקי.


פועלו של ז'בוטינסקי: זאב ז'בוטינסקי, מנהיג ציוני, סופר, משורר, עיתונאי ומתרגם, היה איש רב-פנים ופעלים. בעקבות הפרעות בקישינב (1903), הגיע להכרה כי אין לעם היהודי פתרון בגולה אלא רק בהקמת מסגרת מדינית בארץ ישראל וכי יש לפעול לאלתר להפצה ולמימוש של רעיון ההגנה היהודית עוד בגולה. שתי תובנות אלה הנחו אותו בפעילותו הציונית ולאורן הצליח לסחוף דור שלם של יהודים ברוסיה, בהביאו להם את בשורת התחייה הלאומית.

להמשך קריאה 
חזרה לראש הדף

זאב ז'בוטינסקי -מנהיג ציוני, סופר, משורר, עיתונאי ומתרגם

בתאריך י"ב בטבת 5.1.2023, מציינים במערכת החינוך את יום זאב ז'בוטינסקי. לרשותכם ערכת חומרי הוראה לציון יום זה. הערכה כוללת פעילות העוסקת בדמותו של זאב ז'בוטינסקי כמנהיג, קישורים לסרטונים והצעות לסיורים בעקבות דמותו של זאב ז'בוטינסקי.

חזרה לראש הדף

סיור לימודי: מכון ז'בוטינסקי בישראל – מוזיאון וארכיון

בארכיון אלפי מסמכים, תעודות ותמונות העוסקים בזאב ז'בוטינסקי ובתנועות ובארגונים הקשורים בו, לצד ספרים וכותרים רבים. מרבית חומרי הארכיון מקוונים וזמינים באתר המכון. אפשר להיעזר בצוות הארכיון לכל דבר ועניין הקשור באיתור חומרים.

במוזיאון שני מיצגים אורקוליים: אחד על אודות חייו של ז'בוטינסקי ואחד על אודות העפלת "אף על פי" של התנועה הרוויזיוניסטית. התצוגה במוזיאון כוללת גם חפצים אישיים של זאב ז'בוטינסקי. בימים שאינם ימי קורונה המוזיאון מקיים ימי עיון והרצאות, מארח קבוצות של תלמידי בתי ספר, מקיים סיורים בנושאי ז'בוטינסקי והמחתרות בתל אביב, בירושלים ובמקומות נוספים ופועל גם בבתי ספר ובמערכת החינוך הבלתי פורמלית.

פרויקט "ז'בו ברשת" – הרצאות זום מגוונות ומרתקות. אתם מוזמנים לעיין בהם.
מורים ותלמידים מוזמנים להפנות כל שאלה ולהצטרף להרצאות.
אפשר גם לתאם הרצאות ואירועים וימי עיון ייחודיים מקוונים.

אולי תתעניינו גם ב...

יום האישה הבין-לאומי, 8.3, ט"ו באדר
מידי שנה בשמונה במרץ מצוין יום האישה הבין-לאומי ברחבי העולם. שלושה היבטים בפועלן של נשים נבחרו לעמוד במרכז יום זה: זיכרון הנשים שפעלו בעבר ופועלות בהווה למען...
שבוע זכויות הילד והילדה הבין-לאומי, 20.11, כ"ו בחשוון
ב-20 בנובמבר 1989 אימצה העצרת הכללית של האו"ם את "אמנת האו"ם בדבר זכויות הילד והילדה". האמנה מבססת את זכויות הילדים בכל מקום בעולם
השיעור הגדול ביותר בעולם
השיעור הגדול בעולם, הוא שיעור המתרחש בו זמנית במדינות שונות ורבות בעולם, על מנת להעלות את המודעות של אוכלוסיית העולם ומנהיגיו ליעדים הגלובליים
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.